bajnokok ligája Győri ETO handball magyar kézilabda női kézilabda

Neagu a világ legjobban kereső női kézilabdázója, Mörk a második?

A handball-planet kézilabdás portál érdekes cikket közölt, amelyben konkrét összegeket említ a női kereseteket illetően. Hogy stimmel-e, nem tudjuk, de mi is hasonló fizetéseket képzelünk el a világ legjobb női kéziseinél.

Az elmúlt évtized egyik legjobb játékosa, Cristina Neagu fizetése a portál értesülése szerint 26 ezer euro bruttó, ez nettóra átszámítva 20 ezer és 22 ezer euró közé esik. Bár nemrég közleményben cáfolták ezt az összeget, közel lehet a valósághoz ez havi fizetés.

A nagyjából  évi 265 ezer eurós fizetéssel Neagu Románia második legjobban kereső sportolója, csak a CFR Cluj focistája, Ibrahima Balde keres többet nála (300 ezer euró).

Ez az éves fizetés azt jelenti, hogy Neagu a világ legjobban fizetett női kézilabdázója, a lap szerint többet keres, mint a Győrt erősítő – éppen súlyos sérülés miatt hiányzó – Nora Mörk, aki éves 240 ezer fizetésével második a hölgyek között. A lap szerint őket követik Alexandra Lacabrere, Andrea Lekic és Katarina Bulatovic. Ők a világ öt, legjobban kereső  női kézisei.

Azon érdekes elgondolkodni, hogy egy huszadrangú focista keres annyit, amennyit a világ legjobb kézisei, valahol elszomorító ez.

Forrás: http://www.handball-planet.com/cristina-neagu-is-most-paid-in-womens-handball/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: