A Szeged jól járhat. Újabb konfliktus a Német Kézilabda Szövetség és az EHF között?

Újabb vita van kialakulóban az EHF és a Német Kézilabdas Szövetség között. Lehetséges, hogy a Löwen és a Kiel kétszer játszik egy hétvégén.

Vitázásra adhat okot a március 24-25-ei hétvége, az is előfordulhat, hogy egy hétvégén belül két meccset játszhat a Löwen és a Kiel is.

A két német csapat ugyanis idegenben lép először pályára a BL-ben, a Löwen a Kielce ellen, míg a Kiel a magyar ezüstérmes Szeged otthonában. A lengyel és a magyar csapat egyaránt a hétvégére teszi a BL-meccseit, ami problémát okozhat a német klubknak. Március 24-én ugyanis Bundesliga csúcsmeccset rendeznek, ahol pont a két BL-csapat, a Löwen és a Kiel játszik egymással, ráadásul ezt a meccset az ARD is adja, és már fix az időpontja. Németországban a BL- és Bundesliga-mérkőzések közvetítési jogaival a Sky csatorna rendelkezik, de néha egy-egy mérkőzést átadnak szabad, ingyenes közvetítésre. A Löwen-Kiel pont egy ilyen találkozó.

Ha a csapatok nem tudnak megegyezni egy másik időpontról, akkor könnyen előfordulhat az, ami már a Löwennel novemberben is megtörtént: szombaton Bundesliga, vasárnap Bajnokok Ligája. Akkor ezt a két meccset a német bajnok idegenben játszotta (Leipzig, Barcelona), és veretlenek maradtak.

A Kielce és a Szeged is belemehetnének abba, hogy például szerdán játszanak, de az ég világon semmi érdekük nem fűzödik hozzá. Eddig is hétvégén játszották a BL-meccseiket, úgyhogy valószínűleg a labda a Német Kézilabda Szövetség térfelén pattog, igaz, az ő kezüket meg a TV-társaságok kötik meg. Na, igen, és csodálkoznak, hogy egyre több játékos hagyja el a Bundesligát egy olyan bajnokság kedvéért, ahol kevesebb a terhelés.

 

Mi mindenesetre kíváncsian várjuk, mi történik három hét múlva.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s