bajnokok ligája férfi kézilabda handball magyar kézilabda német kézilabda

Rasmus Lauge 2019 nyarától a Veszprémben folytatja. Kinek kell mennie?

A Veszprém bejelentette követkető szerzeményét, aki nem más, mint a dán válogatottat erősítő Rasmus Lauge.

A jelenleg a Flensburgban játszó irányító/átlövő 2019 nyarán csatlakozik a bakonyi sztárcsapathoz. Ez már a Veszprém hatodik igazolása Vranjes regnálása óta: Sterbik, Mahé, Strlek, Nenadic, Toft Hansen és most Lauge. Érdekesség, hogy tavaly hosszabbított Lauge, 2021-ig, tehát elméletileg kivásárolja a játékost a Veszprém.

Rasmus Lauge így nyilatkozott az átigazolásáról: “2013 óta élvezem a Bundesliga minden percét, de sajnos kétszer is súlyos sérülést szenvedtem. A szervezetem nem bírja a nagy terhelést és a hosszú utazásokat. Most lett egy lehetőségem egy olyan bajnokságban játszani, ahol jóval kisebb az igénybe vétel.”

Ha megnézzük a Veszprém keretét, akkor láthatjuk, hogy “papíron” sokan vannak belső posztra. Nézzük, kik lehetnek az “áldozatok”.

Sajnos magyar válogatott játékosok láthatják leginkább kárát a veszprémi nagy jövés-menésnek. Jamali, Ancsin, Ligetvári csak ritkán jutttak szóhoz, nem lenne megletés, ha a csapat előbbi kettőtől megválna. Talán a játékosoknak is jobb lenne, a magyar válogatottnak mindenképp.

Mellettük ott van még Terzic és a sérült Accambray. Előbbi távozását szinte biztosra veszik, míg a francia balátlövő finoman szólva sem váltotta be eddig a hozzá fűzött reményeket. És akkor még nem említettük a két “öreget”, Ilciet és Nagyot. Sajnos már ők se lesznek fiatalabbak, és ha Vranjes tényleg rohanós kézilabdát akar játszatni a csapatával, akkor ők egyre kevesebb lehetőséget kaphatnak. Toft Hansen valószínűleg védekezésben tehermentesíti a két klasszist, főleg Nagyot. Láthattuk, hogy Tönnesen támadásban ott van a szeren, de Ilic helyettesét nem igazán találta meg a svéd mester. Ez most változhat Lauge érkezésével. Balátlövőben még ott van Nenadic, valamint ne feledjük, hogy a francia világbajnok Mahé kis túlzással minden poszton bevethető. A fontos kérdés, hogy mi lesz így Lékai Mátéval, aki a csapat motorja volt ősszel, de Nenadic érkezésével már kevesebbet játszott, mint az előtt. A konkurencia most nagyobb lesz, hiszen elméletileg hárman vannak irányító poszton: Lékai, Mahé, Nenadic.

Szerintünk belső poszton a következőképpen fog kinézni 2019-től a Veszprém:

Balátlövő: Lauge, Ilic, Ligetvári

Irányító: Mahé, Nenadic, Lékai

Jobbátlövő: Nagy, Tönnesen (itt még várhatjuk, hogy bejelent valakit a Veszprém, monjduk, 2019-ben)

Lauge többször játszik irányítóban, míg Nenadic lövőben.

Kíváncsian várjuk, hogy a nagy bevásárlás meghozza-e a Veszprém áhított BL-serlegét. Úgy gondoljuk, az alapanyag megvan hozzá, de egy BL-nyeréséhez nem elég csak egy erős keret.

 

 

 

 

 

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: