Döntött a német bajnok: a Löwen a kettes csapatát küldi a Kielce ellen. Íme a teljes közlemény

Megdöbbentette a kézilabdás világot a Kiel és a Löwen programmizériája. A Löwen döntése még váratlanabb, közöljük a teljes közleményt.

Kedves Löwen-szurkolók!

Amint már ti is tudjátok, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntő mérkőzés miatti időpontegyeztetési vita eszkalálódott. Összefoglaljuk a tényeket:

  • Március 24-én játszunk a bajnokságban a THW Kiel ellen. A mérkőzést az ARD (Free TV) közvetíti.
  • A következő időpontok lehetségesek a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjére: első mérkőzés:március 21-től 25-ig; március 28-ig kell lejátszani a visszavágót.
  • A csoportmérkőzések során –  a Kiellel egyetemben – a 14 meccs alatt kiharcoltuk azt a jogot, hogy a nyolcaddöntőben a visszavágót hazai pályán játsszuk, vagyis az SAP Arénában.
  • Az ellenfeleink (Kielce és Szeged) a mérkőzésüket a hétvégén szeretnék lejátszani (március 24-25.) Mivel a 24-ei időpont foglalt a Kiel elleni mérkőzésünk miatt, ezért egy nagy problémával találtuk szemben magunkat, amelyet a számtalan megbeszélésekkel sem tudtunk megoldani.
  • A DKB Handball Bundesligának elfogadhatatlan a Kiel elleni mérkőzésünk elhalasztása. Nagyon kevés mérkőzést közvetítenek a Free-TV-ben (a Bundesliga és Bajnokok Ligája mérkőzések közvetítési joga kizárólag a Sky csatornát illeti, a Free-TV tulajdonképpen az előfizetés nélküli adókat jelenti most, a szerk.), és ez nekünk, a szurkolóinknak és a szponzoroknak egy nagyon fontos lehetőség, egy reklám a sportágnak a széles közönség előtt.
  • Megbeszéléseket folytattunk a saját csapatunkkal, amelyben szó volt arról, hogy mindkét mérkőzést lejátsszuk: vagyis szombaton a Kiel ellen, vasárnap Kielcében lépnénk pályára. Ez egy ésszerűtlenül nagy terhelés lenne, de adott esetben a csapat vállalná, hogy megoldást találjunk a problémára. Igen ám, de az Európai Kézilabda Szövetség ezt a lehetőséget elutasította, és utasított minket, hogy a Bajnokok Ligája meccset március 24-én játsszuk le. Hogy mi ennek az oka, ez eddig nem világos.
  • Az EHF ultimátumot adott nekünk: vagy elhalasszuk a Kiel elleni Bundesliga-meccsünket, és március 24-én pályára lépünk, vagy felcseréljük a pályaválasztási jogot.
  • Ma reggel értesítettük az EHF-t, hogy a pályaválasztói jog felcserélésébe nem egyezünk bele.

 

A 14 csoportmérkőzésen a szurkolóinkkal együtt kiharcoltuk és kiérdemeltük ezt a jogot és ezt nem adjuk fel: nevezetesen, hogy a visszavágót hazai pályán játsszuk. Nem szeretnénk a szurkolóktól, a partnerektől és a csapattól sem elvenni ezt a megérdemelt lehetőséget és ezt az fantasztikus eseményt, főleg annak fényében, hogy másféle megoldások is lehetségesek lettek volna.

Számtalan megbeszélést folytattunk, hogy egyezségre jussunk, még akkor is ha ez fájdalmas lenne. Elértünk ugyanakkor egy határt, és nem szeretnénk az EHF és a Német Kézilabda Szövetség hatalmának a játékszere lenni. Mi ezt egy megoldandó feladatnak látjuk, mindkét szervezet számára, hogy megfelelő megoldást találjanak a sportág érdekében, és annak elősegítésére. Mi nem szeretnénk semmilyen előnyt magunknak a többi klubhoz képest, nem szeretnénk magunk számára különszabályokat, de elvárjuk a méltányosságot, az átláthatóságot és az objektivitást a sportág és a játékosaink érdekében – hatalmi harc nélkül.

Az EHF tudatta velünk az időpontokat: szombaton, március 24-én játszunk a 18:10-kor a Bundesligában, és ugyanezen a napon 16 órakor Kielcébe lépünk pályára. Április elsején az SAP Arénában lesz a nyolcaddöntő visszavágója.

Úgy döntöttünk, hogy Lengyelországba a kettes csapatunkat küldjük, hogy lejátsszák a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjét. A srácoknak, akik a kézilabdát szeretik, és a kézilabdáért élnek ez egy felejthetetlen élmény lesz. Természetesen tudjuk, hogy ez a döntésünk nem sportszerű a többi nyolcaddöntőbe jutott csapattal szemben. Ezt nagyon sajnáljuk, de egészen egyszerűen nem maradt más alternatívánk.

A visszavágón, otthon – április elsején, 19 órakor – mindent bele fogunk adni. Ekkor már csak a sportágunkról lesz szó, illetve a két csapat közötti versenyről, egyenlő feltételekkel, ahogyan annak lennie kellene.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s