Férfi BL: 2019-től csak egy német klub indulhat a BL-ben?

A 2019/20-as szezontól csak egy német egyesület helye lesz garantált a Bajnokok Ligájában, ha továbbra is fent áll az EHF és a Német Szövetség közötti vita.

A 2019-től bevezetésre szánt szabály minden nemzetre érvényes lesz: egy országból egy vehet részt alanyi jogon a BL-ben, a többi helyre jelentkezni kell. November hetedikén már volt egy írás erről az EHF-en belül: vagyis, hogy a sorsolási mizéria miatt a német csapatok számát egyre kell csökkenteni.

Az elmúlt években a Bundesliga első két helyezettje automatikus indulási jogot kapott a Bajnokok Ligájában, míg a harmadik helyet szabadkártyával kapták meg. Így indulhatott idén a Kiel csapata; a franciák is hasonló cipőben járnak, ők is három csapatot adnak a legnívósabb bajnoksába.

“Ez azt jelenti, hogy a következő szezontól két német csapat vehet részt a Velux EHF Champions Leagueben, így a német csapatok problémái megoldódhatnak, legalábbis ami a feszes menetrendet illeti” – közölte az EHF.

A harmadik német csapat indulási jogának megvonása nem teszi rendbe a másik két csapat státuszát, hiszen ettől még probléma adódhat a külföldi klubok és a tévétársaságok miatt. Erre volt már példa ebben a szezonban is. Az EHF felhívta a figyelmet arra, hogy a német csapatok miatt kialakult sorsolási nehézségek oda is vezethetnek, hogy a Bajnokok Ligájában csak egy Bundesliga-csapat indulhat.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s