bajnokok ligája férfi válogatott handball német kézilabda nemzetközi kézilabda

Vujin szétbombázta a Szegedet, a magyar csapat összeomlott a második félidőben

Ma rendezték a Kiel – Szeged Bajnokok Ligája nyolcaddöntő mérkőzést. Lehet, hogy eldőlt a továbbjutás?

A programmizéria miatt a Kiel kénytelen volt elcserélni a pályaválasztói jogot, így ma először Kielben csapott össze a két csapat. Mindkét csapat hullámzó teljesítményt nyújt ebben az évben, ezért megjósolhatatlan volt, hogy melyik alakulat megy tovább a legjobb nyolc közé. A németeknek csak a BL maradt, hiszen a kupából kiestek, és a bajnokságban sincs sok esélyük odaérni az elejére. A Szeged még mindenhol áll, elméletileg még bajnokságot és kupát is nyerhetnek, de ebbe azért lesz beleszólása a Veszprémnek is.

A Szeged bátran kezdett, egyáltalán nem látszott rajtuk, hogy nyomná őket a tét nagysága. Vujin mesterhármasával indított a Kiel, és már az első percekben lehetett látni, hogy a két csapat agyonvideózta a másikat. A Kiel Bánhidit próbálta főleg semlegesíteni, míg a Szeged egy eredményes 5:1-et produkált, amivel nem tudott mit kezdeni a német csapat. Ha visszanézzük az első félidőt, akkor láthatjuk, hogy a Kiel a góljai nagy részét nem kidolgozott akcióból lőtte, pedig biztosan tudták, hogy nyitottat védekezik a magyar ezüstérmes. Vujin szétlőtte a Szegedet, de ezek esetleges támadások voltak, több esetben passzív jelzésnél.

Egyik csapat sem tudott ellógni a másiktól, volt, hogy a Szeged, volt, hogy a Kiel vezetett, de a játék teljesen kiegyenlített volt. Az első félidőben Landin volt a legjobb hálóőr a parketten, de ezt nem tudta kihasználni a német rekordbajnok. Az első játékrészben semmi sem dőlt el, de ennek az ellenkezője lett volna a legnagyobb meglepetés. Kiel – Szeged: 14-14.

A második 30 perc úgy kezdődött, ahogy az előző abbamaradt, kiegyenlített játék, több hiba. Ezt követően azonban a Szeged többet hibázott, főleg a rossz bejátszásoknak köszönhetően, így a 37. percben a Kiel elhúzott három góllal. Sokáig ez az egy-két gólos előny maradt a németeknek, a Szeged nem tudott közelebb jönni, a Kiel pedig jobban elhúzni. A második félidő közepén a Szeged érthetetlen hibákat vétett, amelyet a Kiel kíméletlenül megbüntetett. Sajnos Balogh Zsolt nem volt jó csere, a kapusteljesítmény szinte teljesen elmaradt, míg Landin jó formában védett. A 48. percben 24-19 volt az állás. A Szegeden az időkérések és a cserék sem segítettek. Landin meggyőző volt, Vujin és Zarabec is csúcsfromában jászottak, míg a vendégoldalon nem volt olyan játékos a második féliődben, aki tudásának megfelelően játszott volna. A végén így majdnem kiütés lett a vége. kár érte. Azt éreztük, ebben a meccsen jóval több volt. Végeredmény: Kiel – Szeged: 29-22.

Néhány észrevétel a mérkőzéssel kapcsolatban:

  • Skube és Bánhidi, de az egész magyar csapat jó volt az első félidőben. Az embernek az volt az érzése, hogy a Kiel csak esetleges támadásokat vezet, és a második félidőben akár nyerhet is a vendégcsapata. Hát, sajnos nem így történt.
  • A második félidőben lépett először pályára Balogh Zsolt, a magyar válogatott jobblövője. Balogh próbálkozott, akart, de nagyon nem ment ma neki. Ami viszont érthetetlen, hogy Pastor –  érzésünk szerint – túl későn cserélte le, amikor a mérkőzés már elment.
  • Stefan Kretzschmar, egykori világbajnok kézilabdázó, a Sky sportszakrtője elmondta, hogy neki Zsitnyikov a kedvenc játékosa a Szegedből. Az orosz játékos kvalitásait mi is ismerjük, ezért érthetetlen, hogy miért nem kapott fontosabb szerepet ezen a meccsen. Annál azért jóval jobb játékos, hogy perceket kapjon.
  • A második félidei rövidzárlat érthetetlen, de nem egyedi a szegedi játékban. 19-19-ről egyszer csak 25-19 lett, és ezután már nem tudtak közelebb jönni a szegedi játékosok.
  • Ha azt kérdeznénk, hogy mennyivel jobban védett Landin, mint a szegedi kapusok, akkor biztosan mindenki azt mondaná, hogy sokkal jobban. Pedig ez nem igaz, legalábbis a statisztika szerint. Landi 36%-kal hozta le a meccset, a szegedi kapusok pedi 33%-kal. Igaz, Landin védései főleg ziccerek voltak, talán jobban megmaradnak az emberben. A 3%-os különbséget ennek ellenére furcsának találjuk.
  • A Kiel 67%-kal lőtt, míg a Szeged csupán 43-mal. Ez óriási különbség ezen a szinten.
  • A játékvezetők nem fújták jól a meccset, de a végén kihozták “ikszre”, egyik csapatnak sem segítettek, de több, érthetetlen döntésük volt, mindkét oldalra.
  • A párharc nem dőlt el, de 80-20%-ra alakult a Kiel javára. Ez csak a párharc első félideje volt, Vujin is felhívta a figyelmet, hogy idegenben is oda kell figyelni a Szegedre. A nyolc gólig jutó átlövő elmondta, hogy ezt a meccset el kell felejteni, és Szeged nulláról kell kezdeni, csak akkor van esélyük. De előtte szombaton Löwen meccs.
  • Ami a Szegedet illeti… Mind egyénileg, mind csapatszinten óriási javulás kell, hogy egyáltalán arról álmodozhassanak, hogy megfordítják a párharcot. Az mindenesetre mellettük szól, hogy a Kiel programja jóval nehezebb az április 1-ei visszavágóig. Szombaton a bajnokság egyik legfontosabb meccse következik: a Löwen ellen lépnek pályára. A hazai pálya előnye jelenthet néhány gólt, papíron ez azt jelenti, hogy már “csak” 5-6 góllal kell jobbnak lenni a Kielnél. Félidőnként hárommal. Ez nem lehetetlen, de nagyon ki kell elemezni a Kielt, még jobban, mint eddig. Ezt a meccset is. A kapusoknak reggeltől estig videózn kell, ki hova lő, valamint élesebbé kell tenni a védekezést. A kapusok elleni párharc nagyon fontos, rengeteg ziccer maradt ki. Vujinra oda kell figyelni, túl sok könnyű gólt lőtt (persze, hogy mi könnyű, az mindenkinek relatív). Úgy nyert a Kiel héttel, hogy Weinhold csak védekezett, Duvnjak alig játszott, Toft Hansen és Dahmke sérült… Szóval nagy bravúr kell, de talán nem lehetetlen!

 

Screenshot 2018-03-21 21.10.22.png

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: