Nem érdemeltünk vereséget, ráadásul Tomorit is elveszítettük Görbe búcsúmeccsén

EB-selejtezőt játszott ma a magyar női kézilabda-válogatott. Rasmussen lányai Hollandia ellen léptek pályára.

Kezdjük talán a legfontosabbal: ez volt Görbicz búcsúmérkőzése, illetve ezen a meccsen búcsúztatták el hivatalosan a győri világklasszist. Kívácsiak vagyunk, mennyi időt kell várni a következő Görbéig. Nagy szüksége lenne rá a magyar kézilabdázásnak.

De egyelőre foglalkozzunk azokkal a játékosokkal, akik itt vannak. A magyar csapatból többen hiányoztak sérülés miatt – Klivinyi, Szöllősi-Zácsik, Mészáros – , ennek ellenére a magyar csapat játékán abszolút nem látszott, hogy kulcsjátétokokat volt kénytelen nélkülözni Kim Rasmussen.

A hollandok kezdtek bizonytalanabbul, és ezt a magyar csapat kihasználta, így 4-1-es vezetést tudtunk kiépíteni. A vendégek összeszedték magukat, és hamar egyenlítettek, de inkább a magyar válogatott irányította a meccset. Bíró jól védett, a védekezés működött, ez pedig az eredményen is meglátszott. A sokkal előrébb rangsorolt hollandok ellen egy gólos vezetéssel mentünk az öltözőbe.

A második játékrész hasonló volt, mint az első. Jó magyar csapat, nem igazán éles holland válogatott, főleg a vendégek futottak az eredmény után. Amikor komolyabb – értsd három – gólos előnyt tudtunk volna szerezni, akkor sajnos mindig közbe jött valami, és a hollandokat húztuk magunkra. A fiatalított magyar csapat küzdött, hajtott, és három perccel a vége előtt még nem lehetett tudni, hogy ki nyeri a mérkőzést. Ekkor Rasmussen időt kért, és hét a hat elleni játékkal próbálkuztunk, sajnos kevés sikerrel. Egy gólos holland előnynél elveszítettük a labdát, igaz az ellenakcióból nem tudtak gólt lőni a vendégek, mert Bíró bravúrral védett. Két perccel a vége előtt beköetkezett az, amitől minden magyar és győri szurkoló rettegett. Tomori egy akció után a földön maradt, és a térdéhez kapott. Nagyon reméljük, hogy nem komoly a sérülése, de nem vagyunk optimisták… Mielőbbi gyógyulást kívánunk Tomori Zsuzsának.

A hollandok két percet kaptak, de ezt nem tudtuk kihasználni, így 19-18-as, szoros vereséget szenvedtünk a hollandoktól.

Kár érte, nyerhettünk volna, ma nem volt jobb ez a holland csapat! Ma este két klasszisát vesztette el a magyar válogatott: Görbét és Tomorit.

A legnagyobb baj pedig az, hogy egy Ferencvárosban játszó holland játékos ütközött úgy, hogy egy Győrben játszó, magyar válogatott játékos megsérült. Sokak ebbe többet látnak bele. Az ég világon semmi szándékosság vagy brutalitás nem volt benne. Szerencsétlen sérülés, sajnálatos.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s