BL és Bundesliga: A Löwen sporttörténelmet ír ma

Nem történt még olyan a kézilabdázás történetében, hogy egy csapatnak egyszerre két helyen legyen “jelenése”, márpedig a német bajnok szinte egy időpontban játszik Bajnokok Ligája mérkőzést és Bundesliga-rangadót.

A német csapat átal (is) kreált sorsolásmizéria miatt a Löwen ma két mérkőzést játszik. A Kiel ellen egy csúcsrangadót, míg a Kielce ellen egy nyolcaddöntő mérkőzést. A német bajnok sokáig gondolkodott, hogy mi lenne a legjobb megoldás, végül azonban úgy döntöttek, hogy a kettes csapatot elküldik Lengyelországba, míg az első számú csapat Kielben lép pályára. Nincs semmi trükközés, nincs semmi simli, a Löwen tényleg a tarcsit küldi a Kielce ellen… Nincs átfedés, kisegítés, két külön keret játszik ma.

A közlemény így hangzott: “Számtalan megbeszélést folytattunk, hogy egyezségre jussunk, még akkor is ha ez fájdalmas lenne. Elértünk ugyanakkor egy határt, és nem szeretnénk az EHF és a Német Kézilabda Szövetség hatalmának a játékszere lenni. Mi ezt egy megoldandó feladatnak látjuk, mindkét szervezet számára, hogy megfelelő megoldást találjanak a sportág érdekében, és annak elősegítésére. Mi nem szeretnénk semmilyen előnyt magunknak a többi klubhoz képest, nem szeretnénk magunk számára különszabályokat, de elvárjuk a méltányosságot, az átláthatóságot és az objektivitást a sportág és a játékosaink érdekében – hatalmi harc nélkül.”

Az EHF tudatta velünk az időpontokat: szombaton, március 24-én játszunk a 18:10-kor a Bundesligában, és ugyanezen a napon 16 órakor Kielcébe lépünk pályára. Április elsején az SAP Arénában lesz a nyolcaddöntő visszavágója.

Úgy döntöttünk, hogy Lengyelországba a kettes csapatunkat küldjük, hogy lejátsszák a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjét. A srácoknak, akik a kézilabdát szeretik, és a kézilabdáért élnek ez egy felejthetetlen élmény lesz. Természetesen tudjuk, hogy ez a döntésünk nem sportszerű a többi nyolcaddöntőbe jutott csapattal szemben. Ezt nagyon sajnáljuk, de egészen egyszerűen nem maradt más alternatívánk.”

Elképesztő. A Löwen kettes számú csapata nem is olyan rég még a Fürstenfeldbruck ellen játszott, most pedig a nem is olyan régen még BL-győztes csapathoz látogatnak.

“Amikor egy rossz vicc valósággá válik” – áll a németek honlapján.

“Természetesen nagyon örülnek a fiúk a lehetőségnek. A másik oldalról persze ez egy katasztrófa az első csapatnak, akik a csoportmeccsek során keményen dolgoztak, hogy reális esélyük legyen elérni a Final Fourt” – mondta Michel Abt, aki André Bechtolddal közösen edzi a kettes csapatot.

Tehát szombaton 16 órakor a Kielce a német harmadosztályú Löwen II-vel játszik BL meccset. 18:10-kor pedig a Löwen nagycsapata a Kiel otthonában lép pályára. A bajnoki cím szemontjából rendkívül fontos találkozó ez. Utóbbi prioritást élvez, és a német fórumokat, hozzászólásokat, véleményeket nézve: mindenki egyet ért ezzel a döntéssel, és azt nem értik sokan, hogy a Kiel miért nem így döntött. Erre is van válasz: a Kielnek eddig nem voltak nagy problémái a sorsolással, így nem kellett a második csapat játékosait regisztrálni. A Löwen ezt megtette novemberben, ahol az egyik szombaton Lipcsében, míg másnap Barcelonában játszottak.

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s