Női NBI: Dunaújvárosi jövés-menés. “Mi továbbra is próbálunk magyar fiatalokat szerephez juttatni”

A Dunaújváros közleményben jelentette be az egyesületen belüli változásokat. Vannak érkezők és távozók is, valamint a stábban is lesz újdonság.

A DKKA a szokásokat félretéve már most beszámolt a következő szezonban történő változásokról. Kovács Anna távozásáról már volt szó korábban, a magyar válogatott jobbátlövője a Debrecenben folytatja a pályafutását. Bulath Anita és Oguntoye Viktória sem lép pályára a DKKA színeiben jövőre, mindkét játékos “Kovács Annával tart”. A Debrecen erős triót szerzett magának a 2019-2020-as szezonra.

Takács Dusmátának utánpótlás edzői állást kínáltak, csak a játékoson múlik, hogy elfogadja-e a kihívást.

Nem csak távozók vannak természetesen. A szezon végén befejeződik Csapó Kyra metzi kirándulása, így a fiatal hálóőr ismét a DKKA rendelkezésére áll majd. Igazi “nagyágyú” is van az új játékosok között: a 31-szeres magyar válogatott balszélső, Erdősi Ildikó elhagyja Siófokot a Dunaújváros kedvéért. Beálló posztost is lesz változás: a fiatal tehetség Sirián Szedekre érkezik, ő Debrecenből költözik át.

A klub ügyvezetője, Szemenyei István közleményben konneltálta a változásokat.

Akadémiánk ügyvezetője, Szemenyei István is kommentálta a felnőtt keret változásait.

– A távozások mögött nyilvánvalóan különböző és összetett okok játszanak szerepet, de az egész átigazolási időszakkal kapcsolatban kiemelném, hogy nem tudunk és nem is akarunk nálunk tehetősebb klubokkal versenyezni. Bízunk benne, hogy távozó játékosaink a bajnokság végéig kifogástalanul teljesítenek, s utána pedig sok sikert kívánunk nekik további pályafutásukhoz. Több játékosunk, így Cifra Anita, Camila Micijevic is hosszabbított, Csapó Kyra Metzből, Erdősi Ildikó Siófokról tér vissza Dunaújvárosba, s természetesen sok szeretettel várjuk Sirián Szederkét is, aki egy nagyon tehetséges játékos, nem véletlenül mutatkozhatott már be a felnőtt válogatottban is. Monori Orsolya sérülése és Bulath Anita távozása miatt a szakvezetés tárgyal egy belső poszton használható játékossal is, vele közel a megállapodás, ahogy lezárjuk, úgy természetesen erről is értesítjük szurkolóinkat. A közelmúltban több nyilatkozat is megjelent a klubok részéről a fizetésekről a külföldi és a magyar játékosok viszonylatában, mi ezzel kapcsolatban tartjuk azt az álláspontot, hogy nem szeretnénk belemenni egy esetleges bérversenybe, mert a jövőnkre, stabilitásunkra is gondolni kell. Mi továbbra is próbálunk magyar fiatalokat szerephez juttatni, ott kopogtat a felnőtt csapat kapuján Nagy Zsuzsanna, Mihály Petra, Braun Csenge, jelenleg is felnőtt együttest erősíti Vártok Ramóna, Grosch Vivien, Klujber Katrin, Molnár Beatrix és Nick Viktória is, s még több saját nevelésű játékost szeretnénk felhozni a felnőtt kerethez, s ne feledkezzünk meg kölcsönadott játékosainkról, Kemény Dóráról, Moutsogianni Dorkáról sem, akiknek természetesen figyeljük a fejlődését. Az ifjúsági korosztály befejezése és a felnőtt NB I mezőnye között van egy jelentős szakadék, amit mi fiatal játékosaink forgatásával, különböző szintű versenyeztetésével próbálunk áthidalni, hiszen hosszú távra tervezünk velük.

Nemcsak akadémiánk felnőtt csapatának keretében, hanem a szakmai stábban is lesz változás, árulta el ügyvezetőnk.

– Horváth Tibor távozik az irodavezetői posztról, az ő feladatkörét szétosztjuk a stáb tagjai között, illetve Imre Vilmos klubmenedzseri pozíciót tölti majd be egyesületünknél. Az ő feladatai között szerepel majd a szakmai munka segítése, tartja majd a kapcsolatot a szövetséggel, a ligával, igyekszik segíteni a tehetséges játékosok felkutatásban is. Az ő kvalitásait ismerjük, ráadásul egy újabb dunaújvárosi kötődésű szakembert hozunk haza, ez is nagyon fontos szempont volt Imre Vilmos tudása, tapasztalata és kapcsolatrendszere mellett.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s