EB-selejtező: bravúros győzelem és bátor kézilabda a hollandok ellen! Bravó!

EB-selejtezőn lépett ma pályára a magyar válogatott. Az ellenfél Hollandia csapata volt.

A Kim Rasmussen vezette magyar csapat néhány napja sajnos otthon szenvedett vereséget a papíron jóval erősebb Hollandiától. Ez volt Görbicz Anita búcsúztató mérkőzése, és az volt az a mérkőzés, ahol sajnálatos módon Tomori Zsuzsa térde ismét súlyosan megsérült. És az volt az a találkozó, amelyet talán megnyerhetett volna Magyarország, de sajnos nem sikerült a bravúr.

Ez a meccs így tehát tulajdonképpen semmiről sem döntött. A csoporból ketten kvalifikálják magukat az EB-re, és ez a két hely szinte biztosan eldőlt. Első Hollandia, második Magyarország. A Fehéroroszok és Koszovó nem igazán tudnak beleszólni ebbe a párharcba.

Kisebb meglepetés volt a kezdő csapatban, hiszen a jó formában védő Bíró Blanka helyett Kiss Éva kezdett a kapuban. Klasszikus jobbátlövő nélkül vágtunk neki a találkozónak, és valamiféle megfontolás miatt Bódi Bernadett a keretben sem kapott helyet…

A magyar csapat bátran kezdett, olyannyira, hogy a 10. percben egy góllal vezetni tudtunk. A holland csapat nem tudott jobban felpörögni, a magyarok továbbra is jól játszottak, így szinte végig döntetlen állást vagy vendégvezetést mutatott az eredményjelző. Röviddel a vége előtt időt kért Rasmussen, Tóth Gabiék a vezetésért támadhattak, de a lövés sajnos csak a kapufán csattant. Egyébként érthetetlen, hogy ilyen szituációban (20 másodperccel a félidő előtt) miért nem támadunk hét mezőnyjátékossal. A félidőben így Hollandia – Magyarország: 12-12.

A második félidőben a magyar csapat játéka egy fokkal jobb volt, így szinte végig vezetni tudtak Rasmussen lányai. Kiss Éva jól védett, a támadásaink pedig bátrak voltak. A magyar csapatnak volt egy gyenge fázisa, ekkor, a 24. percben a hollandok át tudták venni a vezetést. Azonban ez a mai magyar csapat nem ijedt meg ettől, nem zuhantak össze, hanem rá tudtak tenni még egy lapáttal. Két gólos előnyre tettünk szert, főleg a bátor Háfrának köszönhetően. Egy perccel a vége előtt a hollandok dobtak egy gólt, így 22-23 volt az állás. A támadásunkból nem született gól, így a hazaiak támadhattak a döntetlenért. 15 másodperccel a vége előtt időt kért a holland szövetségi kapitány. Hét mezőnyjátékossal támadtak, amelyet gólra is váltottak, de az egész mérkőzést érdekesen vezető női játékvezető páros nem elvette a gólt, így maradt a magyar győzelem! Végeredmény: Hollandia – Magyarország: 22-23.

Egy bátor, fiatal csapatot láthattunk, jó védekezéssel, kiváló kapusteljesítménnyel. Kiss Éva mellett az egész csapat kiemelendő. Erre lehet alapozni! Hajrá, Magyarország!

 

 

 

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s