Sajnálatos politikai botrány a nemzetközi szövetségnél. Az EHF törölte a tornát

Az U20-as világbajnokság selejtezője botrányba fulladt, így az EHF nehéz döntésre szánta el magát.

Politikai botrány ütötte fel fejét sportpályán, és ez mindig szomorú. A fő ok, hogy Szerbia nem ismeri el Koszovót önálló államnak. Az EHF-nek többször kellett fontos döntést hoznia az elmúlt napokban. Először a helyszínt változtatták meg. Eredetileg Kragujevacban tartották volna a selejtező-tornát, de áttették Belgrádba a meccseket. Ráadásul úgy döntöttek, hogy a nyilvánosság kizárásával, zárt kapuk mögött kell lejátszani a találkozókat.

Már a nyitómérkőzéssel problémák voltak. A Koszovó – Szerbia meccset nem tudták lejátszani, mivel a szerb  kormány közbeavatkozott. Az esti mérkőzést sikerült még megrendezni, itt Norvégia 32-23 arányban győzte le Szlovákiát.

A szerbeket kizárták, majd ezek után az EHF kapott egy levelet a szerb kormánytól, hogy azokat a a meccseket, amelyet Koszovó játszik (norvégok és szlovákok ellen) nem játszhatják le…

Mivel a szerbek megtagadták a további meccsek megrendezését, ezért az EHF törölte a selejtezőtornát. Minden további információról később értesítik a közvéleményt.

“Egy ez nagyon különleges szituáció” – nyilatkozta a norvég Erik Langerud. “A Norvég Kézilabda Szövetség sajnálatát fejezi ki a történtek miatt, és várjuk a további fejleményeket.”

Mindez a 21. században…

Forrás:  http://www.handball-world.news/o.red.r/news-1-2-28-33704.html

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s