“Ha mindent beleadunk, van esély a továbbjutásra.” Interjú a Skjern ifjú kapusával, aki megbabonázta a Veszprémet

Emil Nielsen nevét nem sokan ismerték kézilabdás berkekben. Ő a Skjern 21 éves kapusa, aki azzal vétette magát észre, hogy szenzációsan védett a Veszprém elleni BL nyolcaddöntő mérkőzésen. A vele készült interjút olvashatják. 

Riporter: Mit gondolsz a Telekom Veszprém elleni győzelemről?

Emil Nielsen: Egészen egyszerűen fantasztikus volt, minden vadabb álmainkat felümúlta. Nem igazán tudom, hogy mit mondjak, tényleg elképesztő volt. Egészen biztos hogy nincs sok csapat a világon, amely a Veszprémet hét góllal meg tud verni. Éppen ezért nagyon büszke vagyok a teljesítményünkre, amely talán a sokkoló volt sokak számára. Egész meccsen azt éreztük, hogy ez a meccs a kezünkben van, és hogy mi dominálunk. Véleményen szerint teljesen megérdemelten nyertünk, mert egészen egyszerűen jobban játszottunk, mint ők. Ez a meccs önbizalmat ad nekünk a jövőbeli feladatainkhoz.

Riporter: Hogyan értékelnéd a saját teljesítményedet?

Emil Nielsen: Egyértelmű, hogy ha egy csapat hét góllal nyer, akkor nem lehet igazán elégedetlen (nevet). Éppen ezért elégedett vagyok a saját teljesítményemmel. Természetesen nem minen rajtam múlt, nagyon jól védekeztünk, és ez megkönnyíti az én munkámat is. Dicséretet érdemel mindenki, aki kivette a részét ebből a győzelemből. Nagy dicséret természetesen a szurkolóinknak is, akik fantasztikus légkört teremtettek a meccshez. Ez volt a legnagyobb szurkolás, amely a Skjern Bank Arénában uralkodott, és ez nem csak lelkesedéssel töltött el minket, de valóban segítség volt.

Riporter: Ez volt “az első félidő” a nyolcaddöntőben. Mit gondolsz a visszavágóról?

Emil Nielsen: A Veszprém csarnokában van a legforróbb hangulat az egész világon, és már csak ezért is nagyon nehéz mérkőzés elé nézünk. Én még sosem jártam ott, éppen ezért nem tudom megmondani, hogy mit várok a mérkőzéstől, de csak arra tudok gondolni, hogy megcsináljuk. Hét gólos előnyünk van, és mint az őrültek, küzdeni fogunk. A kézilabdázásban azonban minden lehetséges, éppen ezért semmiesetre sem szabad arra gondolnunk, hogy már továbbjutottunk. Ugyanakkor ha az első mérkőzésen mutatott játékunkat hozni tudjuk, és ha mindent beleadunk, akkor va esélyünk a továbbjutásra.

Az interjú a handball-world.news német kézilabdás oldalon jelent meg. Szó szerinti fordítást olvashattak.

Forrás:  http://www.handball-world.news/o.red.r/news-1-1-3-102698.html

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s