Veszprém: a szezon legfontosabb meccse következik. Sikerül a továbbjutás?

A Veszprém legfontosabb meccse következik a szezonban, a vártnál korábban… Senki nem gondolt arra, hogy pengeélen táncol majd a magyar rekordbajnok továbbjutása, a BL nyolcaddöntőben, a dán Skjern ellen.

Márpedig így van. Vranjes csapata nagy pofonba szaladt bele, de még pont akkorába, amiből fel lehet állni. Igazából nem is az a nagyobb baj, hogy kikapott a Veszprém. Mert ez benne van a sportban. A mutatott játék is megbocsátható lenne, ha a fiúk felszántották volna a pályát, de sajnos ez nem így volt. A legaggasztóbb talán az, hogy a Veszprém (legalább) harmadszorra kapott ki idén olyan csapattól, amelytől erősebb a kerete. És most biztos a szegediek megátkoznak, de szerintem a Szeged kerete gyengébb, mint a Veszprémé, éppen ezért számít nagy dolognak, hogy idegenben tudták őket legyőzni. Viszont az Aalborg és a Skjern határozottan a kötelező győzelem kategória, de talán ide vehetjük a sérülésekkel bajlódó Kielt is (legalábbis akkor, amikor megmérkőztek).

A dániai pocsék hozzáállást és a eredményt a vezetőség sem nézte tétlenül, ezért fizetéscsökkentést eszközöltek a csapatnál, mind a játékosoknál, mind a szakmai stábban. Ez egyébként a német sajtónak úgy jött át, hogy a veszprémi sztárok ezentúl kb 444 eurót tesznek zsebre, mert hogy nagyjából ennyi a magyar minimálbér. Erről  – valószínűleg szó sincs -, “csupán” arról döntöttek a fejesek, hogy a szerződésben foglalt alapbért kapják, mindenféle bónusz, extra és prémium nélkül. Hogy ez mennyi pénz, azt még megsaccolni sem szeretnénk, viszont bizos telik belőle zsömlére és parízerre.

Na, de itt a szombat, itt a visszavágó. Telt ház, a szurkolókon biztosan nem fog múlni semmi, mint ahogy sosem múlt rajtuk semmi, közhellyel élve: ők a Veszprém nyolcadik embere. A kérdés a csapat teljesítménye, illetve reakciója. Képes lehet-e a Veszprém a hét gólos hátrány ledolgozására? Képes lehet-e a Skjern megismételni, vagy legalábbis a közelébe jutni a dániai teljesítményüknek? Mi a következőképpen okoskodunk:

  • A Skjern egy jó csapat, de azt a teljesítményét, amelyet otthon nyújtottak, szerintünk képtelenség megismételni. Gondolunk itt főleg a védekezésre és a kapusteljesítményre. Nincs kétségünk a felől, hogy Emil Nielsen egy jó kapus, de az szinte biztos, hogy nem annyira jó kapus, mint ahogy Skjernben védett.
  • Mikler és Alilovic viszont normális esetben jobb kapusok, mint azt Dániában mutatták. Hazai pályán mindkét hálóőr képes az extraklasszis teljesítményre.
  • A veszprémi aréna. Elmondták a dán játékosok, hogy hallottak már róla, meg hogy a világ egyik legjobb atmoszférája uralkodik a csarnokban, de még egyik sem játszott ott. A veszprémi szurkolók által generált hangulatot, eszméletlen szurkolást egyik edző sem képes szimmulálni edzésen, és ilyet még eddig valószínűleg egyik játékos sem tapasztalt. Ez pedig bénítólag hathat a játékosokra, főleg a fiatalabb genercáió tagjaira.
  • A veszprémi teljesítményt nem lesz nehéz felülmúlniuk Vranjes játékosainak. Nem tették éppen magasra a mércét. Remélhetőleg nem a pénzért, hanem a saját becsületükért és a fantasztikus szurkolókért felszántják a pályát, és ha így lesz, akkor a jó teljesítmény már jön szinte magától.
  • 7 gólos hátrány. Eme hátrány ledolgozására nem kell sok minden. Soknak tűnik, de ha alaposabban megnézzük, akkor nem az. A Veszprémnek nincs más lehetősége hazai pályán, mint nekiesni a Skjernnek. Ha így történik, akkor 3-4 gólos előny kidolgozása az első harminc percben nem tűnik lehetetlen küldetésnek. Ennyivel szerintem jobb a magyar rekordbajnok eleve. 3-4 gólos hátránnyal az öltözőbe menni nem igazán melengető dolog, és akkor még nem beszéltünk a második félidőről. Egy olyan közönség előtt, amely szinte beleloholja a csapatot a győzelembe, nem is olyan elképzelhetlen még 3-4 gól ledolgozása. Főleg, hogy a Veszprém cseresora minőségibb, mint a dánoké.
  • Viszont egy valamit nem szabad elfeledni. Ez a Skjern majdnem minden BL-meccsén 30 gól fölött lőtt. Persze nem “A” és “B” csoportos ellenfeleik voltak, de azért figyelemre méltó teljesítmény. Egyszer lőttek “csupán” 29 gólt, és egyszer, a Schaffhausen ellen 24-et. A Veszprémnek is lőttek gyorsan 32-őt. Minden szinte azon múlik, hogy a Veszprém hány gólt kap. Mert a Veszprém sem dobálta a gólokat esztelenül eddig a BL-ben, többször maradtak 30 gólon belül ami a lőtt gólokat illeti. És ha a Skjern például beállítja Veszprémben a negatív lőtt gól rekordját (23), a hazaiaknak akkor is 30-at kell lőni. Jelenleg azonban nem tudom elképzelni azt, hogy a dánok csupán 23 gólt lőjjenek. Gyors, dinamikus, modern kézilabdát játszanak, rengeteg gyorsindítással és csapatlerohanással. Még azt is el tudom képzelni, hogy hosszabbítás lesz a meccsen. Szerintem a Veszprémnek legalább 34 gólt kéne dobnia ahhoz, hogy továbbjusson. Az már elég lehet. Persze ez mind csak találgatás, az is lehet, hogy a Veszprém 10-zel nyer, 28-18-ra, vagy a Skjern döntetlent ért el, mert a hazaiakat agyon nyomja a tét, főleg a bütetés fényében.

 

Egy biztos: kiváló mérkőzés lesz, óriási küzdelem. A semleges nézőknek igazi kézilabda-csemege, a sportág reklámja. A magyar szurkolóknak pedig valószínűleg infarktus közeli állapot. Mindenesestre hajrá, magyarok!

Ön mit tippelne?

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s