Alilovic okozta a Szeged vesztét. Kupagyőztes a Veszprém!

Csúcsrangadót játszottak ma Debrecenben, a Magyar Kupa döntőjének keretein belül. A Szeged a Veszprémmel csapott össze.

Mindkét “nagy” magabiztosan hozta az elődöntőt, így papírforma döntő alakult ki, mindenki örömére. Az volt a kérdés, hogy a Veszprém sorozatban 10-edszerre megnyeri-e a sorozatot, vagy tud a Szeged olyan meglepetést okozni, mint nem is olyan régen a bajnokságban.

Sokáig teljesen kiegyensúlyozott volt a mérkőzés, az első félidőben inkább a Szeged volt jobb, de nem kell nagy fölényre gondolni. A 11-10-es első félidei állás teljesen igazságosna mondható volt.

A 45. percig nagyon élvezetes és változatos mérkőzés volt, hol a Szeged, hol a Veszprém vezetett, megtippelhetetlen volt a végkimenetel. Ekkor azonban történt valami: az addig sem rossz formában védő Alilovic még magasabb fokozatba kapcsolt, és ezzel nem tudtak mit kezdeni a Szeged támadói. Sorra hagyták ki a helyzeteket, míg a Veszprém köszönte szépen, élt a lehetőséggel, és többször egyszerű gólokat tudtak szerezni. A differencia egyre nagyobb lett, amitől a szegediek még jobban összezavarodtak, és még többet hibáztak.

A sorsdöntő két perc szerintünk az volt, amikor a Szeged kettős emberelőnyben nem tudott gólt lőni, sőt Nenadic révén még kapott is egyet. Egy olyan csapat ellen, mint a Veszprém, ilyen hibákat nem lehet véteni. Sőt egyenesen kijelentenénk: aki egy kettős emberelőnyt minusz egy gólra hoz le, az a csapat nem érdemel kupagyőzelmet. Ezt a lélektani előnyt kihasználva vált a Veszprém magabiztossá, és emiatt is győzhetett végül magabiztosan.

Aggodalomra adhat okot, hogy Lékai kézsérülést szenvedett. A valószínűsíthető bajnoki döntő szempontjából abszolút nem mindegy, hogy pályára lép-e a magyar válogatott klasszis. Illetve, ha pályára lép, mennyire tud segíteni a csapaton. Azt láttuk, hogy Nenadic jó formában van, szerintünk a Skjern elleni, idegenbeli meccs óta folyamatosan jól játszik. Alilovic személye érdekes a mai meccs fényében. Ő jövőre a Szegedet fogja erősíteni, így sok borsot törhet a Veszprém orra alá, persze ahhoz ilyen formában kell védenie.

Ami a Szegedet illeti. A második félidőben teljesen összeomlottak, rengeteget hibáztak, eltűnt az a magabiztosság, ami az első féldiőben jellemezte őket. Többször jöttek vissza a második félidőben két gólos hátrányból, ennek ellenére mindig hiányzott valami, amivel megnyerhették volna a meccset. Thiagus remek védőjátékos, ugyanakkor mi a szegediek helyében megtiltanánk, hogy még egyszer üres kapura lőjön, egyszerűen borzasztó arányban értékesíti ezeket a helyzeteket, ráadásul mindig úgy pattan a labda, hogy ő végezze el ezeket a dobásokat.

Változatos, jó meccs volt, férfias küzdelem, ezekből profitálhat a magyar kézilabda. A játékvezetés nem volt jó, de mindent összevetve senkinek nem kedveztek, és ez már valami. A bajnoki döntő pikáns lesz, az biztos, hogy mi nagyon várjuk!

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s