Férfi BL: Komikus végjáték a nap csúcsmeccsén. Idegenben győzött a Vardar

Ma Kiel – Vardar szupermérkőzéssel folytatódtak a BL-küzdelmek. A két csapat férfias, küzdős meccsén vendégsiker született.

Csúcsmérkőzést rendeztek ma a Bajnokok Ligájában. A címvédő a német rekordbajnoknál próbált szerencsét. A Vardar a BL egyik legstabilabb csapata, a PSG mellett talán a legesélyesebb csapat a végső győzelemre. A Kiel egész szezonban hektikusan játszott, érdekes, váratlan vereségek mellett fantasztikus győzelmek is szerepelnek a lajstromban.

A Vardar kezdte jobban a meccset, főleg Sterbik Árpádnak köszönhetően. Több bravúrst is bemutatott a jövőre a Veszprémet erősítő hálóőr. A németek lassan lendültek bele, leginkább csak Weinhold volt elemében, a többiekből hiányzott az átütőerő. Ezután lassan belelendültek, feljavult a védekezésük, és elől is eredmémyesbbek voltak. A Vardar vezetését azonban itt még a feljavult Kiel sem tudtak veszélyeztetni, így az első félidő két gólos vendégvezetéssel zárult (12-14).

A második félidő hosszú ideig úgy nézett ki, mint az első. Több hiba mindkét oldalon, főleg a belemenések száma volt szembetűnő ezen a meccsen mindkét oldal részéről. Landin többször találkozott a labdával, elől pedig sorra betaláltak a kieli támadók, így három gólos előnyre tett szert Gislason csapata. A vendégek visszajöttek a meccsbe, és teljesen nyílttá vált a vége. A végjáték igencsak izgalmasra sikeredett. A Kie vezetett, de buta hibákat csináltak, ezekből pedig a Vardar gyors gólokat lőtt. 20 másodperccel a vége döntetlen volt az állás, és a Kiel támadhatott. Az időkérés után hét mezőnyjátékossal akartak a vendégek előnyt szerezni a visszavágóra. Egy egyszerű átadást azonban Nilsson nem kapott el, és a Vardar üres kapura végezhette el a bedobást. Gól lett belőle, így egy férfias, szoros, a kézilabdázás minden szépségét felvonultató meccsen egy gólos előnyt szerzett idegenben a Vardar. Kiel – Vardar: 28-29.

Gislason a meccs után elmondta, hogy nagyon nehéz dolguk van, de igazából sok különbség nincs a plusz egy és minusz egy gól között. A Vardar még nem kapott ki idén, és egy érett, rutinos csapat a macedónoké, nincs könnyú feladatuk.

Gislason egy kérdésre elmondta, hogy Weinhold megsérült, ezért nem játszott, valószínűleg a visszavágón sem lesz bevethető.

Landin elmondta, hogy tudják, hogy otthon veretlen a Vardar, éppen ezért nagy dolog lenne, ha ők győznének ott először.

A Kielnek javulnia kell, hogy egyáltalán esélyük legyen Szkopjéban. Főleg a beálló elleni védekezésben voltak problémai a hazai csapatnak, illetve elől rengeteg gyermeteg hibát vétettek. Több játékosnak is jobb formát kell mutatnia, főleg Vujinra gondolunk, aki olyan volt mint egy ügyetlen katona. Tüzelt, de nem talált. A két szélen sem voltak meggyőzőek a “német” játékosok. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a két játékvezető sem volt sokszor a helyet magaslatán, és ebből inkább a kieliek jöttek ki rosszul. Persze erre nem foghatnak semmit, de a tényhez hozzátartozik.

Két megjegyzés még. Érdekes, hogy a spanyol világbajnok Canellas mennyire kevés szerepet kapott egy ilyen fontos meccsen. Nem lesz vele gyengébb a Szeged jövőre, de jó kérdés, hogy mennyi hasznot fog hozni a magyar csapatnak.

Nem tudom, hogy volt-e olyan meccse Sterbik Árpádnak, ahol három cundergólt is kapott. Ma ez megtörtént a világklasszis kapussal.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s