Női Final Four: újabb dilettáns játékvezető küldés az EHF-től. Jó ez a Győrnek?

Az EHF nyilvánosságra hozta a női Bajnokok Ligája Final Four mérkőzéseinek  játékvezetőit. A döntőt a Bonaventura testvérpár fújja, ugyanakkor érdekesség, hogy román bírók is lehetőséget kapnak a négyes döntőben.

A francia Bonaventura testvérpár dirigál a Final Four döntőjében. Az év legfontosabb női klubeseményének fináléját tapasztalt párosra bízták, és ez így van rendjén. Évek óta a világ élvonalában vannak, talán túlzás nélkül kijelenthető, hogy a legjobb női játékvezetőpárosról van szó.

Győr – Bukarest meccset horvát páros vezeti majd: a Jurinovic-Mrvica duót érte az a megtiszteltetés, hogy ezen az előrehozott döntőnek számító mérkőzésen sípolhatnak.

Ami viszont érdekes, hogy a másik elődöntőt, a Vardar – Rostov-Don párharcot román páros fújja majd. A Florescu – Stoia duó kapta ezt a fontos feladatot. Ez számunkra egészen érthetetlen döntés, hiszen a Final Fourban van román csapat, a Bukarest “személyében”. Még ha a világ legjobb bírópárosa is lenne a román, akkor is azt mondanánk, hogy nem túl szerencsés olyan játékvezetőpárosnak lehetőséget adni egy négyes döntőn, ahol az egyik csapat azonos nemzetiségű. Találgatásokra ad okot, elég csak pár százaléknyit tévedni az egyik oldalra, máris rosszul jön ki a páros. Ráadásul a Győré lesz az első mérkőzés. Részletes elemzéssel később jövünk majd a Final Fourt illetően, ugyanakkor nagyon reménykedünk, hogy a magyar sztárcsapat legyőzi román ellenfelét. Erre reális esély van, ebben az esetben a Bukarest a harmadik helyért játszik majd vasárnap, és a leendő ellenfél mérkőzését román bírópáros fújja. Természetesen nem feltételezzük, hogy a román páros “ellenfelet szeretne választani” a Bukarestnek, legyen szó a bronzmeccsről vagy a döntőről (az kéne még!), de felesleges magyarázkodásokra és összeesküvés-elméletekre adhat okot, ha nem topformában fújják a sípot, és esetleg az egyik oldalra többet tévednek.

Az EHF-nek csak annyit kellett volna csinálnia, hogy nem ad lehetőséget olyan nemzetiségű játékvezetőknek, amelynek a klubcsapata résztvevője a Final Fournak. Ezzel az erővel magyar páros is fújhatná a Vardar – Rostov-Don meccset, kíváncsiak lennénk akkor a román sajtó és szakemberek véleményére.

A lényegen persze semmit nem változtat: hajrá, Győr! Hajrá, magyarok!

 

33915
A döntő valószínűleg jó kezekben lesz

 

Screenshot 2018-04-23 22.56.25.png
Forrás: NSO

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s