Női NBI: Elkésett busz, elment világítás, fontos Fradi- és sima győri győzelem. Majdnem teljes forduló az élvonalban

Ma teljes fordulót rendeztek volna a női NBI-ben, de egy meccset nem sikerült lejátszani.

Dunaújváros – Ferencváros

Ez volt talán a nap mérkőzésen. Nem sok csapat képes megszorongatni a Ferencvárost, a Dunaújváros biztosan köztük van. Ha jó napot fognak ki, akkor bárkire veszélyesek, ezt láthattuk a Győr elleni mecsükön, ahol majdnem bombameglepetést okoztak. Ma viszont nem fogtak ki jó napot, illetve a Fradi nem tette meg azt a szívességet, hogy “félvállról” vegyék a mérkőzést, és magabiztos, tíz gólos győzelmet arattak idegenben. 25 – 35.

 

Érd – Kisvárda

Az Érd a Kisvárda legyőzésével szerette volna kijavítani a Fradi ellen elszenvedett megalázó, 17 gólos vereséget. Még az érdi polgármestert is felháborító zakó után az Érd javítani tudott, bár ez csak egy kis szépségtapasz a tátongó seben. A bronzérmük egyelőre nincs veszélyben, öt ponttal mennek az őket követő Dunaújváros előtt. Érd – Kisvárda: 31 – 25.

 

Budaörs – Vasas

A Budaörs nincs éppen jó formában, de a kiesés idén nem fenyegeti őket. A Vasast annál inkább, sőt olyannyira, hogy szerintünk ők az egyik biztos kiesők. Ezúttal sem született meglepetés, a Budaörs magabiztosan győzte le a sereghajtót. 35 – 29.

 

Siófok – Vác

Kiegyenlített csatát vártak a szurkolók, és végül igazuk is lett. A Siófok meg tudta állítani a váci hengert, a vendégek nem voltak jó formában, ezért három góllal alulmaradtak a Balaton-partiakkal szemben. A Siófok a győzelmével feljött az ötödik helyre, és reális közelségbe került a negyedik hely. 34-31.

 

Békéscsaba – DVSC

A Békéscsaba egyre inkább kimászik a kilátástalan helyzetből, ezért is tartottuk elképzelhetőnek, hogy otthon meglepetést tud okozni a Debrecen ellen. Ez nem jött össze, pedig ezzel nagy lépést tehettek volna a bentmaradásért folytatott küzdelemben. A Debrecen simán hozta el a két pontot, és ezzel stabilizálta magát a középmezőnyben.

Győr – Kecskemét

A mérkőzés kisebb csúszással indult útjának, mivel a vendégek késéssel érkeztek. Ez azonban nem változtatott a papírformán, a Győr nagyon simán, 20 góllal győzte le a kiesés ellen küzdő Kecskemétet. Ambros Martin kedvére forgathatta a csapatát, nem kellett igazán megizzadniuk a Kecskemét ellen. Ami a vendégeket illeti, őrült hajrá elé néznek az MTK-val és a Békéscsabával karöltve. Még bárki kieshet, a Vasas meg már szinte ki is esett.

MTK – Fehérvár

A kiesés szele az MTK csapatát is meglegyintette, ezért nagyon fontos mérkőzés várt rájuk ma hazai pályán. A Fehérvár felemásan teljesített az utóbbi időkben, ezért elképzelhetőnek gondoltuk, hogy fővárosiak legyőzhetik Deli Rita együttesét. A mérkőzés azonban nem került teljesen megrendezésre, mivel a csarnok sötétségbe borult, egészen egyszerűen elment az áram az Elektromos (vagy még sem…) pályán. A találkozót holnap rendezik meg, 18 órakor.

 

 

Eredmények:  
Érd HC–Kisvárda Master Good SE 31–25 (17–12)
Dunaújvárosi Kohász KA–FTC-Rail Cargo Hungaria 25–35 (8–19)
Budaörs–Vasas SC 35–29 (19–15)
Siófok KC–GVM Europe-Vác 34–31 (21–17)
Békéscsabai ENKSE–DVSC-TVP 23–29 (9–11)
Győri Audi ETO KC–Kecskeméti NKSE 39 – 19
MTK Budapest–Alba Fehérvár KC holnap

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s