Kiesett az ismét gyengén játszó Flensburg is, három francia csapat a Final Fourban!

Már csak egy hely volt kiadó a Final Fourban. Az utolsó negyeddöntőben a Montpellier a Flensburgot fogadta.

Az első meccsen a németek nem játszottak jól, rengeteg helyzetet hagytak ki, így nem volt meglepetés, hogy csak 28-28-as döntetlent értek el a francia meglepetéscsapat, a Montpellier ellen. A PSG mellett a Nantes és a Vardar már ott vannak Kölnben, így a kérdés csak az volt: lesz-e három francia csapat a Final Fourban?

A Montpellier úgy kezdte a meccset, hogy tudatosítsa a németekben: ők utaznak a négyes döntőre. Elképesztő elánnal, dinamikusan és eredményesen kézilabdáztak, így a 10. perc környékére már öt gólos előnyre tettek szert. A németek lassan, körülményesen kézilabdáztak, mintha tízzel nyertek volna az első meccsen.

A Montpellier pedig tudta tartani a jó teljesítményét. Az egy, hogy elől sok gólt lőttek, de a Flensburgot ismét megbabonázta a hazaiak kapusa, Gerard, aki szinte végig 50% körüli védési mutatóval rendelkezett, és valószínűleg a világ egyik legjobb formában levő kapusa jelenleg.

A franciák már nyolccal is vezettek a második félidőben, ez pedig azt jelentette, hogy a Flensburgnak nem volt esélye a Final Four elérésére. Gyermeteg technikai hibát vétettek, amikor meg végre helyzetig játszották, akkor Gerard volt a végállomás. Rég láthattunk egy német csapatot ennyire gyengén játszani. Értékelhetetlen volt Maik Machula együttesének a teljesítménye. A Montpellier szétszedte a Flensburgot, mint az a bizonyos Foxi a láttörlőt… A vége 12 gólos! francia győzelem: 29 – 17.

A németek kiesése azt jelenti, hogy három francia csapat jutott a Final Fourba. Ennek Borsos Attila biztos örül, de mi jobban szeretjök, ha egy Final Four nemzetközibb. Persze arról nem a franciák tehetnek, hogy a többiek idén gyengébbek voltak. Érdekes négyes döntő lesz, mi már nagyon várjuk!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s