Női NBI matek: Szerintünk a Győr lesz a bajnok, de kicsin fog múlni

Nehéz és objektív alapokon nyugvó szubjektív feladatra vállalkoztunk. Megpróbáljuk megtippelni, hogy ki lesz a női bajnokság győztese. Győr? Ferencváros? Lássuk!

Mint köztudott, a Ferencváros két góllal kikapott a Győr otthonában, ez pedig azt jelenti, hogy egyelőre nincs bajnoka a női NBI-nek. Esetleges három gólos győri siker, vagy egy gólos ferencvárosi vereség esetén sem lenne már most egy bajnokcsapata az élvonalnak, most viszont egészen pontosan a leutolsó fordulóra datálódik a győztes kiléte. Legalábbis ha abból indulunk ki, hogy a Győr és a Ferencváros is behúzza a maradék meccseit. Ambros Martin csapatának három meccse van a bajnokságból (plusz Final Four), míg Elek Gábor lányai négy mérkőzést játszanak a szezon végéig.

A jelenleg helyzetben úgy néz ki, az lesz a bajnok, akinek a végén jobb lesz a gólkülönbsége. Nézzük először a tabellát:

31890662_1828275553877707_4915960219143503872_n

Több hasznos infót rejt a tabella.  A Győr gólaránya jelenleg +235, míg a Fradié 220, vagyis jelen állás szerint Görbiczék 15 góllal jobban állnak. A Fradinak azonban eggyel több meccse van még.

Lássuk, kivel játszanak még a csapatok, illetve érdekességként, hogy ezek ellen a csapatok ellen milyen eredményt értek el.

Győr:

A bajnoki címvédő először a Fehérvár csapatát fogadja, majd Budaörsön vendégszerepel, és az utolsó meccsén a Békéscsabát fogadja. Érdekes, hogy a Fradi is játszik még a Békéscsabával, egyfajta kiindulási pontja lehet ez a véghajrának.

Az őszi mérkőzéseken a Fehérvárat hússzal verte idegenben Ambros Martin csapata, Békéscsabán kilenccel tudtak győzni, míg a Budaörsöt 13 góllal verték.

Ha összeadjuk, ez összese plusz 42, plusz ugye a mostani gólkülönbség (+15 a Fradihoz képest), ez 57 gól.

 

Screenshot 2018-05-01 11.23.34

Screenshot 2018-05-02 21.36.14Screenshot 2018-05-02 21.36.24

Ferencváros: 

Érdekes, hogy a Fradi hazai pályán csak hárommal tudta legyőzni ősszel a Békéscsabát. A Kisvárdát ennek ellenére nagyon simán verték, 16-tal, idegenben a Kecskemétet pedig húsz góllal múlták felül. És akkor ott van az utolsó mérkőzés. A Váccal otthon játszanak, idegenben hattal győztek Elek Gáborék. Ha a Vác nem győzi le pénteken az Érdet idegenben, akkor szinte biztos, hogy a hatodik helyen zárnak.  Ha pedig így van akkor a Fradi pályán nincs miért nagyon hajtaniuk.

Ha a négy meccs őszi eredményét vesszük figyelembe, akkor ez 45 gól.

 

Screenshot 2018-05-01 11.23.18

Screenshot 2018-05-02 22.27.53Screenshot 2018-05-02 22.28.11

 

57-42 tehát a Győr javára. Simán matematikai alapon tehát a Győr nyeri a bajnokságot, ha csak az őszi eredményekből indulunk ki. Ez persze nem szimpla matek, hiszen minden mérkőzés más, nem mindegy, hogy egy csapat idegenben vagy otthon játssza éppen soron következő meccsét, és az sem mindegy, hogy egy találkozón az e a cél, hogy minlé több góllal nyerjen egy csapat. A Győr ugyanakkor mindhárom mérkőzését képes megnyerni 15-20 góllal. Sérülések ide, Final Four oda, a Győr a legtöbb NBI-es csapatnál ennyivel jobb, és ezt ősszel is megmutatták. Ha realizálják az erőfölényükat, akkor szerintünk a Ferencvárosnak nem sok esélye arra, hogy elegendő gólkülönbséggel végezzen az élen. A gond az, hogy a papíron legerősebb ellenféllel szemben, a Fehérvár ellen még a Final Four előtt találkoznak. Azon a meccsen nem szánthatják fel a pályán kamikaze módjára a nagyobb győzelem érdekében, hiszen a BL nagyobb prioritást kell, hogy élvezzen.

Elek Gáborék sorsolása egy hajszálnyival erősebb, viszont ha meg tudnák ismételni a Kisvárda ellen az őszi telesítményüket, akkor három meccsel a vége előtt pont egál körüli  lenne az állás a Győrrel szemben. A -15 gól miatt nekik kell menniük az “eredmény után”, így a lélektani előny inkább a Győrnél van.

Ezért a mi tippünk az, hogy a szezon végén a Győrnek lesz nüansznyival jobb a gólkülönbsége, és ők nyerik végül a bajnokságot. 3-4 gól fog dönteni valószínűleg. Ha azonban még egy szerencsétlen sérülés történik a Győrnél, az teljesen átírhatja a forgatókönyvet. Nagyon reméljük, és biztosak vagyunk benne, hogy a Fradinál is így gondolkodnak, hogy Ambros Martin csapatából már nem fog senki kiesni sérülés miatt.

A versenykiírás pont emiatt katasztrofális. Gondolom, az MKSZ nem készült fel arra, hogy ilyen helyzet előállhat, más magyarázat nem lehetne erre az egész őrületre. Mert ami ezek után következik, az a magyar kézilabdázás nagy könyvének borús lapjain kaphat majd kielemt részt. Ha valamelyik csapat nyer, tegyük fel, 15 góllal, a másik csapat szurkolói, de akár játékosai is azonnal bundát kiálthatnak: “lefeküdtek”, “miért nem hajtottak jobban”, “bezzeg ősszel nem kaptak ki ennyivel” stb. És ez nem szolgálja a női kézilabdázás érdekeit. Nézzük csak pl. szegény váciakat, akik eddig remek szezont futnak, és pont az utolsó mérkőzésüket játsszák a Ferencvárossal. Azért kell hajtaniuk a meccsen, nehogy azt mondják rájuk, hogy a két csapat jó viszonya miatt nem tettek meg mindent, és ezzel a Fradi malmára hajtották a vizet. Mindenki gyanús lesz, mindenki más-más csapatot fog okolni,mert a sajátjuk nem lett bajnok. Ez nem vezet jóra. Nagyon remélem, hogy minden csapat 100%-ot fog nyújtani, mindegyik “nagy” ellen, és a baknoki cím sorsa azon múlik majd, hogy ki nyújtotta a szezonban a legjobb teljesítményt!

Az utolsó fordulókon a szívbetegek nézzenek inkább magyar focit, a női kézilabdában ugyanis rendkívüli lesz az izgalom.

 

 

 

 

 

Reklámok

2 Replies to “Női NBI matek: Szerintünk a Győr lesz a bajnok, de kicsin fog múlni”

  1. Elképzelhető az,hogy a Vác a szívére veszi azt,hogy a Fradi őrajta bukja el a bajnokságot,soraiban tudva Kirsner Erikát,Németh Andrást,Szamoránszki Piroskát?……..

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s