Női kézilabda: Némi meglepetésre (?) a Vác győzni tudott Érden

Pénteken két, a tabella első felében tanyázó csapat csapat össze a női élvonal keretein belül. Az Érd látta vendégül a fiatal váci csapatot.

Az Érd nincs jó formában mostanában, míg arról már korábban beszámoltunk, hogy a Vác az idény kellemes meglepetés csapata. A fiatal, főleg magyar tehetségekből álló Vác erőn felül teljesít, és talán azzal még ők maguk sem számoltak, hogy a bajnokság előtt pár fordulóval a tabella szűk elejéhez fognak tartozni. Márpedig így van.

És azért van így, mert képesek megszorongatni a papíron náluk erősebb és nagyobb költségvetéssel rendelkező csapatokat is. Vagy legyőzni, mint ahogy tegnap történt. A Vác Érden tudta legyőzni a Szabó Edina által vezetett hazai csapatot. A félidőben még két gólos hátránybann volt Szilágyi Zoltán csapata, innen tudták megfordítani a mérkőzést. A hajrá kifejezetten izgalmasra sikeredett, amelyet a vendégek bírtak jobban idegekekel, és egy inkább küzdős, mint színvonalas mérkőzésen a Vác le tudta győzni ellenfelét.

ÉRD–GVM EUROPE-VÁC 23–24 (14–12)

A váciak így ötödikek a bajnokságban, míg az érdiek maradtak a harmadik helyen. Az Érd – normális keretek között – nem tud rosszabb helyen zárni, mint a bronzérem, míg a váciak elméletileg még bejöhetnek a negyedik helyen, de a sorsolásuk nehezebb, mint a többi, közvetlen vetélytársnak.

Ami az Érdet illeti: Klivinyi érzékeny veszteség Szabó Edináéknak, ugyanakkor a cspat már hetek nem úgy játszik, mint az egy bronzérmes csapattól elvárható lenne. Ebben az évben még meglesz a bronzérem, viszont jövőre 3-4 csapat is igényt tartana erre a helyezésre, és az igazolásokat, illetve terveket figyelembe véve az Érd nem indul jó pozícióból.

A Vác az utolsó fordulóban a Ferencvárossal játszik majd, nagyon érdekes meccsnek ígérkezik, hiszen a zöld-fehéreknek valószínűleg az a találkozó fog dönteni a bajnoki címről. Ezt a váci csapatot nagyon sok góllal rendkívül nehéz lesz megverni, ráadásul a Szilágyi együttesében van két brazil légiós, akik inkább örülnének Amorim bajnoki címének. Pikáns mérkőzés lesz, az biztos.

A teljes mérkőzés itt megtekinthető:

 

 

Borítókép: Érd honlapja

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s