Extázis!!! Negyedszer BL-győztes a Győr!

Ma játszották a női klubkézilabdázás legfontosabb mérkőzését, vagyis a Bajnokok Ligája döntőjét. A fináléba a címvédő Győr mellett a Vardar jutott be.

Mindkét csapat viszonylag –  legalábbis a vártnál – könnyedén győzött a maga elődöntőjében. Talán a Győr sikere volt nehezebb szülés, mivel a Bukarest erősebb csapat, mint a Rostov-Don. Éppen ezért is volt fő kérdés a döntő előtt, hogy ki bírja jobban, nem csak idegekkel, de fizikailag is. Ambros Martin variációs lehetőségei szűkösek, hiszen három kulcsjátékos sem léphetett pályára a budapesti döntőn: Tomori, Mörk és Knedlikova.

A Győr kezdte a mérkőzést, és a Győr kezdte jobban a mérkőzést. Az első félidő közepéig magabiztosabbak és határozottabbak voltak Ambros mester lányai, 7-4-nél a Vardar kért időt. A time out jót tett a csapatnak, ezután sokáig csak ők értek el gólt, így teljesen kiegyenlített lett a küzdelem. Nem meglepetés, hogy a félidő is döntetlenre végződött. 9-9.

A játék küzdő jellege dominál, szoktál mondani, és ez abszolút igaz erre a klasszikus párharca. Szinte embertelen küzdelem folyik minden egyes labdáért, minden egyes méterért, minden egyes gólért. Teljesen kiegyensúlyozott a mérkőzés, az első 15 perc a Győré volt, a második a Vardaré. Sokat számít, hogy kit mennyire vett ki az elődöntő. Az látszik, hogy a magyar csapat legnagyobb hiányzója a világ egyik legjobb játékosa, Nora Mörk. Sajnos a pótlására hozott Mireya Gonzalez több rossz lövéssel tudott csak “hozzájárulni” a csapatjátékhoz, pedig mindkettő kidolgozott helyzet volt.

A második félidő úgy folytatódott, ahogy az első abbamaradt, felváltva estek a gólok, de mindig a Vardar vezetett. Először a második félidő közepén tudott vezetn a Győr (14-13), de egyik csapat sem tudott ellógni a másiktól. Érett a hosszabbítás, mint legutóbb. Bár mindkét csapat megnyerhette volna a meccset, egyik sem tette, így tényleg jött a hosszabbítás.

A hosszabbítás, és az iyen végjátékok “kitermeik” a maguk kis hőseiket. Most sem volt ez másképp. Amorim mindent elsöprő lendülettel, gólerősen játszotta végig a kétszer öt percet, és hát ott van Kiss Éva. Kiss Éva, aki a szezon legfontosabb védését mutatta be a szezon legfontosabb momentumában. A Győr mindent megtett a hosszabbításért, mert azt azért hozzá kell tenni, hogy Ambros Martin lányai nem játszottak jól. De küzdöttek, és a végén az számít, hogy kinek a nyakába teszik az aranyérmet. A medál pedig a Győr nyakába kerül. Elképesztő meccset játszottak a lányok, és respect a Vardarnak is, ismét méltó ellenfelei voltak a világ legjobb csapatának.

Negyedszerre is BL-győztes a Győr, ennél szebb születésnapot nem is lehet elképzelni Görbicz Anitának. És persze méltó búcsú a világ legjobb edzőjének megválasztott Ambros Martinnak.

32294250_2151499554876633_8129539107463364608_o

(a mérkőzésen nem volt minden egyértelmű, de a kritikai észrevételeinket most meghagyjuk magunknak, a BL-győzelem mindent felülír 🙂 )

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s