Mi lesz veled, Érd? Ismét meglepő (?) vereségbe szaladtak bele Szabó Edináék

Tegnap két mérkőzést rendeztek a női NBI-ben. A Fehérvár az Érdet fogadta, míg a Debrecen a Kisvárdával csapott össze.

Kezdjük a Debrecen – Kisvárda meccsel. A két csapat elképesztően szoros párharcon mérte össze a tudását, így abszolút nem meglepetés, hogy pontosztoszkodás lett a vége. Egyik csapat sem tudott elhúzni a másiktól, mindkét csapat felváltva vezetett, így a vége igazságosnak mondható. A legjobban a kilátogató szurkolók jártak, szoros, jó mérkőzést nézhettek végig. A vége: 24 – 24. Az egy-egy ponttal mindkét csapat maradt a középmezőnyben.

Ami a második meccset illeti, ott tovább időznénk egy kicsit. Az Érd a tavasszal gyengélkedő Fehérvár vendége volt. Szabó Edina csapata kicsit úgy tűnik, hogy miután szinte biztossá vált a bronzérem, a harmadik hely a bajnokságan, elfelejtettek kézilabdázni. Ebben a nagyon erős bajnokságban elcsípni a dobogó alsó fokát nem könnyű, azt csak nagyon erős csapat érheti el. Az aktuális BL-győztes is a női NBI-ben szerepel, nem sokkal mögötte végezni nagy fegyvertény. Éppen ezért érdekes, hogy most a nyolcadik helyezett Fehérvárral nem bírt Szabó Edina csapata. 21-18-ra kaptak ki, vagyis a lőtt gólok száma nem érte el a 20-at. Legutóbb épp a fiatal Vác csent el két pontot Érdről, és számunkra érthetetlen, hogy mi folyik Érden. Mi már az év elején, a tíz gólos EHF-blama után mondtuk, hogy talán jót tenne az Érdnek egy vérfrissítés, talán Szabó Edinán kívül van más edző a világon, aki vezethetné ezt a csapatot. Azt a csapatot, amelyben nem csak magyar válogatottak, de nemzetközi klasszisok pattogtatják a labdát hétről hétről.

“Mit akarunk, hát a Győr és a Fradi erősebb” – mondhatná, és mondja is sok kézilabdát szerető (Érd)-szurkoló. Mi a bajnokság előtt azt tippeltük, hogy az Érd megelőzheti a Ferencvárost, hiszen akkoriban a Fradi elveszítette Zácsikot, és nem volt egyértelmű, hogy Háfra Noémi személyében szinte egy világklasszist átlövőt kaptak vissza. A kereteket nézve azonban nincs 10-12 pont a két csapat között. 17 gól különbség meg egy meccsen egyenesen nonszensz, mégis ennyivel kapott ki az Érd nem olyan régen a Népligetben. Ráadásul, ha jobban megfigyeljük a lenti tabellát, akkor láthatjuk, hogy a Dunaújváros “lőtávolságba” ért, vagyis az is előfordulhat, hogy a bajnokság végén Janurikék nem a harmadik, hanem a negyedik helyen végeznek. A DKKA sorsolása nehezebb egy fokkal, hiszen Vácra mennek, és a Fehérvárat fogadják.

Tavaly év végén is okozott az Érd bombameglepetést. Emlékezhetünk, a kiesés ellen menekülő Mosonmagyaróvár mindenki megdöbbenésére győzni tudott idegenben, és akkor többen említették a “b” betűs szót. Az Érd legutóbbi három vereségéból kettőnél (Fradi -17, és most) is szóba került, hogy nem lehet-e, hogy esetleg nem tettek meg mindent azért az érdiek, hogy jobb eredmény érjenek el. Természetesen mi bízunk a fair playben és a tisztességes mérkőzésekben, de aggasztó, hogy eleve az a “b” betűs szó szóba kerülhet egy NBI-es mérkőz kapcsán.

Persze az is lehet – hogy egy másik zuhanyhíradós hírt is megosszunk -, hogy nem Szabó Edina vezetésével kezdi meg a csapat a felkészülést, ezért ennyire szétszórtak a lányok. Azt pusmogják, hogy lehetséges, hogy egy éppen egy Bataton-parti csapatot vezető szakvezető veheti át a stafétabotot Érden.

Az Érdnek egyébként még egy mérkőzése van, az utolsó fordulóban a Budaörs csapatát fogadják.

 

Screenshot 2018-05-19 09.49.16

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s