Lépéselőnyben a Ferencváros, elképesztő utolsó forduló elé nézünk

Ma pályára lépett a két nagy, az immáron újdonsült BL-győztes Győr Budaörsre látogatott, míg a Ferencváros Kecskeméten vendégszerepelt.

Mindkét csapat  – természetesen – hozta a kötelezőt, vagyis nyert a Fradi és a Győr is. A Győr feladata nehezebb volt papíron, sőt a gyakorlatban is, ugyanis Mihály Attila csapata sokáig vezetetni tudott Ambros Martin lányai ellen. Ezután a Győr fokozatosan lendületbe jött, és egy pillanatra sem volt kétséges, hogy hova kerül a két pont. A Győr – Ferencváros meccs óta a legfontosabb kérdés az volt, hogy melyik csapat mennyivel fogja nyerni a saját meccsét. A Győr koncentrációja nem volt megfelelő, de ez természetes, hiszen nehéz hétvégén vannak túl, a BL-győzelemhez vezető út, és az azt követő időszak is biztos lefárasztotta a csapatot. Több ziccert rontottak Görbiczék, és ez a végelszámolásnál döntő faktor lehet. Oftedal formája lenyűgöző volt, nélküle nem nyertek volna ennyivel a győriek. Azért az elgondolkodtató, hogy Ambros Martinék 30 gól fölött kaptak, igaz plusz kilenc is volt összesítésben a Fradinak, onnan jöttek vissza.

A Győr kilenc gólos fórban volt a forduló előtt, ezt sikerült ledolgoznia a Ferencvárosnak, hiszen ők a már kiesett Kecskeméthez látogattak. Elek Gábor lányai az első félidőben úgy léptek pályára, ahogyan az elvárható volt, viszont a második fédiőben sokáig 6-6 volt az állás, és ekkor megtorpanni látszott a Ferencváros támadógépezete. Az időkérés jót tett a lányoknak, ezután már megfelelő hőfokon ontották a gólokat a fővárosi zöld-fehérek.

Aki azt mondja, hogy ezek a meccsek jót tesznek a magyar kézilabdázásnak, hát vele elbeszélgetnénk. Aki peidg bundát kiált, annak próbálnánk elmagyarázni, hogy sajnos ennyi különbség van a csapatok között, ha ők teljes erőbedobással, cserélgetések és kísérletezgetések nélkül játsszák le a meccseiket.

A végeredmények:

Budaörs – Győr: 33 – 47

Kecskemét – Ferencváros: 19 – 46

Ez pedig azt jelenti, hogy az utolsó forduló előtt a Ferencváros hat gólos előnnyel várja a véghajrát. A Győr a Békéscsabával, a Ferencváros a Váccal játszik majd. Elég lesz a Fradinak az előny?

Reklámok

4 Replies to “Lépéselőnyben a Ferencváros, elképesztő utolsó forduló elé nézünk”

 1. A cikkben megemlítették, hogy 30 gól fölött kapott a Győr.Szíves figyelmébe ajánlanám ,hogy egy sorban odaíhatták volna a tényt ami nagyban befolyásolta a kapott 33 gólt! A Győriek 6 nappal ezelőtt két olyan mérkőzést játszottak a BL-ben,ami nagy valószínűséggel nagyobb fáradsággal járt,mint a kipihent Budaörs játékosainál.Gratulálok a Budaörsnek hogy a Fair Play szellemében játszottak!!!Az a gólkülönbség ami így kialakult a Győr és a Fradi között az a Budaörs és a Kecskemét közötti mérkőzéshez való hozzáállásában keresendő!Kíváncsi leszek hogy ez a különbség a Vác és a Békéscsaba között is meglesz-e az utolsó fordulóban.Mert ha most realitásnak vesszük,hogy a Kecskemét14 góllal gyengébb volt a Budaörsnél,akkor a Vác és a Békéscsaba között 7 gól különbségnek minimálisan meg kéne lenni!

  Kedvelés

  1. írtuk, a fenti bevezetőben, hogy a BL-győzelem sokat kivehetett a csapatból. ez így természetes és emberi. szerintem csoda, hgy ennyivel is győzni tudtak egy ilyen siker után!

   Kedvelés

 2. Először is a két csapat közti különbség 7 gól volt nem 9! Másodszor! Rossz a kiírás? Aham azt ugye mindenki tudja hogy ez a kiírás van érvényben 2015 óta. Akkor a Ferencváros legyőzte az etot a bajnoki döntőben. Ekkor gyorsan változtattak, mondván csökkenteni kell a terhelést a csapatokon. (2007-ben amikor azt megelőzően a Fradi lett a bajnok szintén más kiírás volt, véletlen?) Lehet kéne egy kiírás h a győr a magyar bajnok?

  Kedvelés

  1. már korábban írtuk, hogy nem a győztes csapat kiléte miatt rossz a kiírás, hanem a fiatal tehetséges magyar játékosok versenyeztetése miatt. korábbai cikk, tessék elolvasni 🙂
   összesítésben az M4-en kilenc v gól volt már a különbség, onnan lett kevesebb

   Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s