Női NBI hajrá: a Győr és a Fradi ellenfele sem a legjobb csapatával áll fel. Ki lesz a bajnok?

Szerdán este eldől, hogy ki Magyarország legjobb női csapata. A Győr és a Ferencváros elképesztő szoros véghajrát produkál, nem mernénk nagy összegben tippelni a végső győztesre. 

Mint köztudott a bajnoki címért a Győr és a Ferencváros küzd, s a gólkülönbség dönt valamelyik csapat javára. Ambros Martin csapata +267, Elek Gábor csapata +273 góllal áll a tabellán, tehát a fővárosi zöld-fehérek hat gólos előnyben vannak.

A sorsolás, illetve az utolsó forduló viszont a Győrnek kedvez, hiszen ők az egész évben a kiesés elől menekülő Békéscsabával játszanak, míg a Ferencváros az idei idény egyik kellemes meglepetéscsapatával, a Váccal csap össze. A BL-győztes Győrnek tehát reális esélye van megfordítani a párharcot, ehhez “csak” az kell, hogy hét góllal többel nyerjen, mint azt a Fradi tette.

A versenykiírás megalkotásakor ezen furcsa konstellációra nem voltak felkészülve az MKSZ-ben, illetve valószínűleg sehol, mivel annak az esélye, hogy ilyen szituáció alakuljon ki, elég csekély volt.

Mindkét tábor gyanúsan tekint a nagy ellenfélre, és ez az utolsó fordulóban csak fokozódni fog. A Ferencváros ugyanis azt a Vácot fogadja, amelynek vezetői között Kirsner Erika és Németh András is megtalálható, ők pedig évekig szolgálták a Fradit. Óhatatlan, hogy valakinek eszébe jusson, mi van, ha… Természetesen mi hiszünk a fair playben, és a tiszta, lelkiismeretes meccselésben, ezért nem tudjuk elképzelni, hogy “megbeszélt” eredmények jöhessenek létre. Ráadásul nem tudjuk elképzelni, hogy a brazil Barbara Arenhart (a válogatottban Amorim csapattársa), vagy a Győrből kölcsönadott Lakatos Rita ne tenne meg mindent, hogy a Vác. A Ferencváros ellen a Vác legjobb heteslövője, Karoline De Souza, miután Achilles-ín sérülést szenvedett a Dunaújváros elleni mérkőzésen. Szintén kénytelen lesz kihagyni a mérkőzést Helembai Fanny is, akin kedden sürgősségi epeműtétet kell végrehajtani. Normális esetben ez természetes, az élsporttal (is) járó sérülés lenne, de az utolsó fordulóban minden furcsa. És ez nem jó senkinek. Azóta már Helembai Fannyt megműtötték, remélem, azt senki nem gondolja, hogy csak azért feküdt kés alá, hogy a Vác a Fradi segítse.

Ráadásul a Győr ellenfele sem a legjobb felállásában tud felállni, hiszen a Békéscsaba egyik legjobb játékosa Jovana Kovacevic egy gólját követően olyan szerencsétlenül esett a bal karjára, hogy nem tudta folytatni a játékot. Ő biztosan hiányzik majd a Győr ellen. Ezen kívül a Békéscsaba ősszel még biztos kiesőnek tűnt, az edzőváltást követően azonban biztosították az NBI-es tagságukat, ráadásul majdnem még az MTK-t is megelőzték. Tulajdonképpen nem nagyon van szükségük arra, hogy agyonhajtsák magukat a BL-győztes Győr ellen. Alapból így lenne, de most biztos meg akarják mutatni, hogy nem rajtuk fog múlni a bajnokcsapat sorsa.

Bármelyik csapat is legyen a bajnok, megérdemelt lesz. Ha a Győr, azért, mert nagyon nehéz szezonon vannak túl, rengeteg sérülttel, távozó vezetőedzővel, és ők rendelkeznek a legjobb kerettel. Ha a Ferencváros, akkor azért, mert sikerült megelőzniük az aktuális BL-győztest, ráadásul a csapatban több szerepet kapnak a magyar fiatalok.

Még az is előfordulhat extrém esetben, hogy a két csapat teljesen ugyanúgy fog állni a végén. Ekkor sorsolás dönt a bajnok kilétéről. Ennél nagyobb hülyeséget mi még nem hallottunk.

Mindkét mérkőzés egy időpontban, szerdán, 18:00-kor kezdődik. Győzzön a jobbik, hajrá, magyar kézilabda!

Szerintetek ki lesz a bajnok?

Képernyőfotó 2018-05-22 - 19.35.46

 

Reklámok

6 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s