A Győr nyerte minden idők egyik legérdekesebb és legszorosabb bajnoki címét!

Ma rendezték a szezon legfontosabb mérkőzéseit a bajnoki cím szempontjából. A Győr a Békéscsabát fogadta, a Ferencváros a Váccal mérkőzött meg. A cél az volt, hogy minél több góllal nyerjenek a csapatok. Akinek ugyanis jobb a gólkülönbsége, megnyeri a bajnokságot. 

A morbid női NBI-es véghajrá végéhez értünk. Mivel a Ferencváros és a Győr egyaránt két góllal győzte le a másikat hazai pályán, ezért a versenykiírás szerint az a csapat nyeri a bajnokságot, amelynek jobb a gólkülönbsége. Az utolsó forduló előtt a Fradi vezetett hat góllal, de nekik nehezebb ellenfél jutott, mint a Győrnek.

Az első félidőkben látszott, hogy mindegyik csapat komolyan veszi a párharcokat, a Vác és a Békéscsaba is nagy elánnal kezdett, teljes erőbedobással küzdöttek, ki-ki a maga szintjén. A Győrnek sikerült jobban az első harminc perc. A félidőben egy gólra feljött összesítésben a címvédő, és a Békéscsaba ellen pedig nem volt elképzelhetetlen, hogy Ambros Martin csapata ledolgozza ezt az egy gól hátrányt. Ekkor 70%-ot adtunk volna a Győr bajnoki címéért.

A második félidő olyan volt, mint amire számítottunk. Egy őrület! A nagy rohanás csak fokozódott, ahogy a papíron gyengébb csapatok egyre jobban fáradtak. A 31. percben a Győr átvette a vezetést a tabellán, így először a forduló folyamán ők számítottak bajnoknak, igaz, ez nem tartott sokáig. Ezután idegörlő percek következtek, a csapatok felváltva dobálták a gólokat, még 15 perccel a vége előtt is megjósolhatatlan volt, hogy ki bírja jobban a rohanást, illetve az idegek játékát.

Az 50-ik perc környékén aztán kezdett kirajzolódni a Győr előnye a Fradival szemben, ekkor két gólos előnye volt a címvédőnek. A helyzet ezután sem változott, a Békéscsaba rengeteget hibázott, míg Ambros Martin lányai egyszerűen átrobogtak a vendégek védelmén. Eközben pedig a Fradi nehézkesen kézilabdázott, több gólt kaptak, és elől többször bizonytalannak tűntek. Kettős emberelőnyben is gólt kaptak például.

Érdekes egyébként, hogy mennyire más taktikát alkalmazott a Vác és a Békéscsaba. Mindkét csapat mindent megtett, hogy jó eredménnyel abszolválják a meccset, és “ne érje szó a ház elejét”, rajtuk nem múlt a bajnoki cím sorsa. A Vác a lassabb, megfontoltabb kézilabdázás mellett döntött, míg a Békéscsaba úgy tűnt, inkább nekiugrott a Győrnek, rengeteget lőttek, gyorsabban játszottak, mint a Vác.

Nyolc perccel a vége előtt ismét teljesen egyenlő volt az állás, először innen a Győr tudott elmozdulni.

Az várható volt, hogy a Győr meccse ér véget először, pár perc csúszás volt a találkozók között. Ambros Martin csapata két perccel a vége előtt ismét átvette a vezetést. Ezeket a sorokat remegő kézzel írom, elképesztő izgalmak!

A Győr 25-tel nyert, a Fradi meccsből két perc van még hátra. A Győr most kettővel jobban áll. Egy gólra jött fel Elek Gábor csapata, egy perc van még. Sőt, egyenlített a Fradi ezzel pedig a több lőtt gólnak köszöhetően ők számítanak bajnoknak. Kovács hetesből gólt lőtt, jelenleg a Győr a bajnok.

Emberhátrányban támad a Fradi a bajnoki címért, 24 másodperc van még hátra! Háfra elrontotta a lövést, a Győr nyerte a bajnokságot! Egy gólos különbséggel! Én a forduló címe díjat Grimsbönek adnám, aki 50% fölött fejezte be a találkozót, és ezzel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Győr ismét bajnok lehessen.

Rengeteget fognak még erről beszélni. Mi is, de most jár a gratuláció a Győrnek, mert bajnokok lettek, és jár a gratuláció a Fradinak, amiért a BL-győztest ennyire meg tudták szorongatni a bajnokságban! És ne feledjük a Vác és a Békéscsaba csapatát, küzdöttek, mentek, ahogy tudtak, respect!

A Győr triplázott tehát, elképesztő teljesítmény!

Egy biztos, ez a versenykiírás, ez a lebonyolítás méltatlan a két nagy csapathoz, méltatlan a hazai kézilabdázáshoz!

Sajnos lesz, aki keserű szájízzel fog visszaemlékezni erre az egészre, és nem a csapatával, hanem a másik csapatával és a játékvezetéssel fog foglalkozni. Kár érte, ilyen és ehhez hasonló izgalmak kellenek a honi kézilabdázásba, DE nem ilyen feltételek, nem ilyen beteg versenykiírás kapcsán.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s