A három beállós játék okozta a Löwen vesztét. A Flensburg már félig bajnoknak érezheti magát!

A mai játéknapon a Löwen fontos mérkőzést játszott. A címvédéshez mindenféleképpen le kellett győzniük a Melsungen csapatát.

A Löwen megnyerte a német kupát, majd azután mintha el felejtettek volna kézilabdázni.  A kieés elől épphogy csak megmenekült Erlangenben csak egy döntetlenre futotta, és miközben a Löwen pontokat hullajtott, addig a Flensburg szorgosan gyűjtögette a pontokat, és átvette a vezetést a tabellán. Egyelőre a Löwen bajnoki címe még nincs nagy veszélyben, hiszen egy meccsel kevesebbet játszottak, és mindhárom mérkőzésüket hazai pályán játsszák.

Az elsőt ma, a Melsungen ellen. A Löwen nehezen lendült játékba, bár végig vezetett, az előny nem volt meggyőző. A vendégek egy érdekes taktikával hozakodtak elő támadásban. Hét a hat ellen játszottak, de nem kettő, hanem három beállóval próbáltak eredményesek lenni. Ez a jó formában levő Julius Kühn miatt viszonylag eredményes is volt, a félidőben 15-13 volt Jakobsen csapatának.

A második félidő sokáig úgy nézett ki, mint az első. A Löwen nem tudott nagyon elhúzni, a Melsungen tapadt a bajnokcsapatra. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a játékvezetői ítéletekből nem igazán jött ki jó a Löwen. A 42. percben három góllal vezetni tudtak Andy Schmidék, de ez nem tartott sokáig, mert Kühn ismét közelebb lőtte a vendégeket. Egyébként a svájci világklasszis irányító ma sem volt formában, már hetek óta nem azon a szinten játszik, amit megszokhattunk tőle.

Főleg Simicnek volt köszönhető, hogy a Löwen nem döntötte el korán a meccset. A következő szezonban a Flensburgba igazoló klasszis hálóőr több bravút is bemutatott, köztük 100%-os ziccereket is. Ezért is történhetett az, hogy a 49. percben csak eggyel vezetett a hazai csapat. Sőt, a Melsungen ki is egyenlített 10 perccel a vége előtt. Hogy nem tudták át vezetni a vezetést, arról Palicka tehetett, aki a nem túl jól védő Appelgrent váltott a kapuban. Baena fontos gólt lőtt, és hat perccel a vége előtt már a két gólos vezetésért támadhatott a Löwen. A vendégek szenzációsan védekeztek, majd a végén Simic ismét kisegítette a vendégeket.

A Melsungen eredményes játéka a bátor hét a hat elleni játéknak volt köszönhető, azon belül is annak, hogy annak egy teljesen váratlan variációját alkalmazták a vendégek.

A Melsungen először egyenlített, majd a vezetést is átvették Lemke révén. Két perccel a vége előtt tehát nagy bajban volt a Löwen. Jakobsen időt kért, majd ő is hét a hat elleni támadásvariációt forszírozta. Sigurdsson révén egyenlítettek, de a Melsungen ismét gólt tudott lőni. Egy perccel a vége előtt egy gólos hátrányban volt a Löwen. Ezután elvesztették a labdát, így a Melsungen a két gólos előnyért támadhatott. Palicka védett, fél perc volt még. Schmid lövését védte Simic, így a Löwen nagyon nehéz helyzetbe került.

Egy döntetlen elég lett volna ahhoz, hogy a Flensburggal szemben megtartsák az előnyüket, de ez nem jött össze. A Flensburg saját kezében van a bajnokság. Ez volt a Löwen első veresége ebben a szezonban hazai pályán. Nagy resepct a Melsungennek, akik bátran játszottak, három beállóval, mellé pedig hatékonyan védekeztek, amelyhez egy szenzációs kapusteljesítmény társult.

Csak zárójelben jegyezzük meg, hogy Vranjessel a Flensburg egyetlen bajnoki címet sem tudott szerezni. A svéd eligazolt a Veszprémbe, elveszítette a bajnokságot, majd lehet, hogy ezután a Flensburg bajnok lesz. Érdekes az élet.

 

 

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s