Létrejött a Vardar – PSG álommeccs, a bronzért. A Montpellier jutott a döntőbe!

Létrejött a Vardar – PSG álommérkőzés, a bronzért. A Montpellier ugyanis legyőzte a címvédőt, így ők játsszák a döntőt holnap a Nantes ellen.

Egy kisebb meglepetés volt már az első elődöntőben. A sokak által a végső győzelemre is esélyes,  a világ talán legerősebb keretével rendelkező PSG vereséget szenvedett a Nantestól, így vasárnap csak a bronzért mérkőzhetnek.

A másik elődöntő is pikáns kézilabda-csemege volt. A Vardar címvédőként talán esélyesebbnek számított, ugyanakkor a Montpellier is megmutatta idén, hogy remek kis csapat. A PSG ellenében csaj hajszállal veszítették el a bajnokágot, majd a Flensburgot simán lelépték a negyeddöntőben.

A Montpellier kezdte jobban a mérkőzést, az agresszív, dinamikus védekezésükre nem volt ellenszere a Vardarnak. Sterbik ritka, hogy nem faktor egy mérőzésen, és ma pont egy ilyen nap volt. 8%-kal védett a jövőre a Veszprémet erősítő hálóőr, míg a francia csapatban a kapusteljesítményre nem lehetett panasz. A Vardar több hibával játszott, a Montpellier pedig nagy tempót diktált. pont akkorát, hogy többször előfordult, hogy emiatt nem tudtak védekezés-támadásban cserélni. Az első félidőt teljesen megérdemelten nyerte meg a fracncia csapat. Montpellier – Vardar: 14-11.

A második félidőt a Vardar kezdte jobban, gyorsan lőttek két gólt, így egy egészen más mérkőzés kezdődött. Nem azért, mert két gólt lőttek, hanem mert teljesen más volt a Vardar testbeszéde, jót tett nekik a félidei fejmosás.

A franciák azonban nem adták olcsón a bőrüket, és megtartották az 1-2 gólos előnyüket, így a 38. percben 19-17 volt az állás. Érdekes, hogy Sterbik kezdte a félidőt, de nyolc perc után ismét lekapta a spanyol edző. És igaza lett, ugyanis a helyére beállt, a mama által csak Jumbonak becézett termetes kapus, Milic jól teljesített.  Milic mellesleg 200 cm és 132 kg. A francia csapat mindig egy-két góllal vezetett, az embernek az volt az érzése, hogy a Vardar sosem tudja megfordítani ezt az állást.

Tíz perccel a vége előtt kettővel ment a Montpellier, 22-20 volt az állás. Főleg Richardson volt elemében. A Vardar mindent megpróbált, de a vezetést nem tudták átvenni, sőt többször az egyenlítésért támadhattak, de többször nem sikerült. Három perccel a vége előtt 27-26 volt a francia csapat javára. A labda a macedónoké volt. Ez sem izgalommentes elődöntő. A Vardar gólt lőtt, így 27-27!

Másfél perc volt még, Richardson az akció végén kapufát lőtt, de a labda maradt a Montpelliernél. És ha már ott volt, akkor 30 másodperccel a vége előtt gólt is lőtt a francia csapat. A Vardar azonnal kikérte az idejét, 19 másodperc még. Borozan mellé durrantott, így a másik “kiscsapat” jutott be a fináléba! Óriási meglepetés itt is. Érthetetlen, hogy miért nem volt Cindric a pályán az utolsó akciónál, de ez legyen a macedónok baja. Sterbik sajnos nem hozta magát, sőt tőle szokatlan módon alig fogott labdát, ez pedig megpecsételte a Vardar sorsát. A Montpellier érdemeit persze nem szabad elvenni. Végig harcoltak, jól védekeztek, remek egyéni alakítások társulta hozzá. Richardsont a Veszprémbe!

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s