Szenzáció a BL-ben! A Nantes kiütötte a PSG-t, Lazarovék jutott a fináléba!

A hétvégén a férfi klubkézilabdázásé a főszerep. Most rendezik a hétvégén a Final Fourt. Az első elődöntő mérkőzésen a Nantes a PSG csapatával csapott össze.

PSG-t tartják sokan a világ legjobb kézilabda-csapatának, és ha csak a keretet nézzük, a játékosok névsorát, akkor valóban a francia sztárcsapat rendelkezik a legjobb játékosállománnyal. A Nantes sem kezdő kézilabdázók gyülekezete, elég ha csak a világ egyik legjobb balkezes lövőjére, Kiril Lazarovra gondolni. Sajnos Faluvégi Rudolf nem játszhat a hétvégén, mivel sérült.

A Nantes szenzációsan kezdte a mérkőzést. Kiváló védekezésük mellé remek kapusteljesítmény társult, míg a PSG csak kereste a saját csapatát. Ha nem tudtuk volna, hogy melyik csapat melyik, akkor azt gondolhattuk volna, hogy a Nantes a sztárokból összeszedett sztácsapat. Eleve úgy tűnt, hogy a Nantes sokkal “éhesebb”, jobban küzdöttek, akartak, harcoltak, így nem volt meglepetés, hogy az első félidő PSG hátránnyal ért véget. 17-14.

A második félidő úgy kezdődött, ahogy az első abbamaradt. Rengeteg PSG-hiba, bizonytalanság, míg a másik oldalon erőtől duzzadó, haros kézilabda. A 40. percben 21-17 volt az állás, teljesen megéremelten vezetett az eredetileg esélytelenebbnek kikiáltott Nantes. A PSG időt kért, ami jót tett nekik. Jobban védekeztek, és eredményesebben támadtak. A 45. percben már “csak” két gól volt a Nantes előnye.

Ezután azonban nem tört meg a francia “kiscsapat”, és a PSG fölénye sem tartott sokáig. A Nantes nem engedte át a vezetést, és nyolc perccel a vége előtt már öt góllal vezettek! A kapusok közti különbség döntő faktor volt. A PSG kapusai csak elvétve találkoztak a labdával, míg a Nantes hálóőrei több bravúrt is végre hajtottak.

Ismét időkérés jött, a PSG itt érezte meg talán először igazán a mérkőzés folyamán, hogy itt akár baj lehet. Karabaticék feljöttek két gólra ekkor a Nantes kérte ki az idejét. Nem segített ez sem, a PSG feljött egy gólra, sőt az egyenlítésért támadhattak, de Hansen lövését védte a kapus. Az ellentámadásból emberhátrányból lőtt gólt a Nantes. Kettő közte. A PSG támadását csak szabálytanaul tudták megállítani. A PSG hetest kapott, és emberelőnyt. Hansen kihagyta a hetes! Kettős emberhátránnyal mentek az utolsó két percbe. A Nantes gólt lőtt! Eldőlt! Főleg azért, mert a kapus még egyet hárított, és az ellentámadásból Klein gólt lőtt. A PSG esélyesként nem hogy nem nyeri meg a BL-t, de még a döntőbe sem jut be.

A végeredmény: Nantes – PSG. 32-28! Teljesen megérdemelt eredmény. Sok jó játékos még nem csapat! A Nantes igazi csapat volt 60 percen keresztül! Respect! Lehet, hogy Faluvégi BL-győztes lesz? Hajrá!

 

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s