Egyetlen lépésre a Flensburg a bajnoki címtől!

Csütörtökön a Flensburg óriási lehetőséghez jutott, méghozzá úgy, hogy pályára sem léptek Maik Machulla játékosai. A Melsungen ugyanis győzni tudott a Löwen otthonában, ez pedig azt jelentette, hogy már nem Jakobsenék kezében van a bajnokságos sorsa.

Két fordulóval a vége előtt a Flensburg volt a legnagyobb esélyese a Bundesligának, mivel csütörtökön óriási meglepetésre a Löwen otthon kikapott a Melsungentől. Döntetlen esetén is a címvédő lett volna lépéselőnyben, de az utolsó lövést elhibázták, így  már nincs a saját kezükben a sorsuk.

Maik Machulla csapatának ma a Lübbecke volt az ellenfele, vagyis Tatai Péter csapatán keresztül kellett megtenniük a lépést a bajnoki cím felé vezető úton.

A magyar hálóőr kezdte a mérkőzést, de sajnos társai rendre egyedül hagyták, így csak ziccereket kapott. Pár védése volt, de a 20. perc környékén lecserélte az edzője. A helyettese viszont átlagon felül védett, ezért lehetett hosszú ideig nyílt a mérkőzés kimenetele. A végén nagy nehézségek árán, de győzött a Flensburg, 27-24 arányban. Minden erejükre és tudásukra szüsége volt a vendégekeknek, hogy elhozzák a két pontot Lübbeckétől, mert a hazaiak nagyon harcoltak, nem adták olcsón a bőrüket.

A Flensburg győzelme azt jelentette, hogy ha nyernek az utolsó meccsen a Göppingen ellen, hazai pályán, akkor ők a német bajnokok. Ki gondolta volna ezt pár héttel ezelőtt? Ami egészen elképesztő a Bundesliga gólerkorderének, Holger Glandorfnak ez lehet az első! bajnoki címe. Egyébként ezen a mérkőzésen sem lépett pályára a Flensburg francia világbajnoka, Kentin Mahé…

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s