Alilovic: “A pályán ellenfelek leszünk, de a pályán kívül örökké barátok maradunk.”

Mirko Alilovic hosszú évek után hagyja el a Veszprémet. Jövőre már az ősi rivális Szeged sikeréért küzd majd. A klasszis hálóőrrel közölt egy rövid összeállítást a handball-world.news.

Hét év után hagyja el a Veszprémet Mikro Alilovic, jövőre már a Szegedet fogja erősíteni a horvát kapus. A bakonyi csapattal hatszor nyerte meg a bajnokságot és ötször a magyar kupát.

“Amikor Veszprémbe jöttem, már nagyon erős csapat volt itt. Ezután azonban érkezett Nagy László, Momir Ilic, Chema Rodriguez, és a többi világklasszis, és ez ahhoz vezetett, hogy a Veszprém Európa egyik legjobb csapatává fejlődött” – meséli Alilovic, és nagyon büszke rá, hogy ezeknek az időknek a részese lehetett.

2011-ben a Celje csapatából tette át székhelyét Veszprémbe. “Óriási kihívás volt számomra” – emlékezik vissza a kapus, aki a közönségkedvenc Peric posztját vette át. “Veszprémben minden a kézilabdáról szól – mondja. “Az emberek élnek-halnak a klubért, és ez egészen egyszerűen fantasztikus. Itt a kézilabda a kultúra része.”

Alilovic legjobb szezonja a 2015-2016-os, legalábbis ő ezt állítja. A jó helyezések mellett Alilovic a maga teljesítményével is elégedett volt, még akkor is, ha ez a BL-győzelemhez nem volt elegendő.

Beszélt arról is, hogy kinek a lövését a legnezebb védeni A legnagyobb kihívás számára Mikkel Hansen lövéseinek a hárítása: “Az ő lövéseit nagyon nehéz kiszámítani és védeni. Valószínűleg ezért is ő az egyik legjobb átlövő az egész világon.”

Az elmúlt szezonban nem ment annyira a csapatnak. A bajnokságban csak másodikok lettek, míg a Bajnokok Ligájában már a nagyon korán búcsúztak a Skjern csapat ellen. “Ez volt a legrosszabb szezon, amióta én itt vagyok” – mondja.

A következő szezonban azonban már a Szeged színeiben fog védeni. “A pályán ellenfelek leszünk, de a pályán kívül örökké barátok maradunk.”

Forrás: http://www.handball-world.news/o.red.r/news-1-1-3-104729.html

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s