Simonet: “Megmutattuk, hogy kemény munkával minden lehetséges”

Diego Simonet az első nem európai kézilabda-játékos, aki elnyeri a Final Four MVP-címét. Sőt, ő az első argentin játékos, aki elnyerte a BL-t. Valóban szenzációs hétvégén van túl.

“Nagyon büszke vagyok a díjamra és az egész hétvégén mutatott teljesítményemre. Természetesen sokkal fontosabb a csapat és az egyesület sikere” – mondta a klasszis irányító játékos.

Simonet egyike a négy játékosnak, akik a hazájukban először nyerték meg a Bajnokok Ligáját. Simonet Argentínának, Nikola Portner Svájcnak, Jonas Truchanovicius Litvániának és Mohamed Ashem Mamdouh Egyiptomnak nyert először BL-t. “Ezek olyan érzelmek, amelyet nem lehet leírni” – mondta Simonet.

Sok munkába telt ezt a multikulturális csapatot BL-győztessé formálni. A győzelem atyja éppen ezért az edző, Patrice Canayer, akit a győzelem után a kézilabdázás Alex Fergusonának neveztek el az újságok. A francia szakvezető 1994! óta edzője a Montpellier csapatának. A Manchester United legendás edzője 27 évig vezette a vörös ördögöket. Canayer 24 éve vezeti hűen a francia csapatot, 2003 után most 2018-ban is elnyerte a legrangosabb kupát.

Simonet is csak dicsérni tudja a szakvezetőt: “Nézzék meg az edzőnket! Minden évben minden tőle telhetőt megtett, hogy a csapat elérje ezt a célját.” Hogy mi volt a siker titka, azt az argentin MVP nem rejtette véka alá: “Megmutattuk, hogy kemény munkával minden lehetséges.”

Forrás: http://www.handball-world.news/o.red.r/news-1-1-3-104829.html

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s