René Toft Hansen: Szeretnék még Kielben pályára lépni”. Interjú a Veszprémbe igazoló dán játékossal

Három bajnoki cím és két kupagyőzelem után hagyja ott a Kiel csapatát Rene Toft Hansen. A dán beálló 2016-ban olimpiai aranyat nyert a válogatottal. A Stuttgart elleni mérkőzésen a közönség hangos ovációval búcsúztatta a nyáron Veszprémbe igazoló játékost.

A következő miniinterjú a handball-world.news oldalán jelent meg németül.

– René, mennyire nehéz elbúcsúzni a THW Kieltől?

– Még fel sem fogtam. Az elmúlt hat év egy óriási utazás volt számomra. Gyermekkori álmom volt, hogy itt játszhassak, hogy a THW-mezt magamra húzhassam, és hogy a Sparkassen-Arénában pályára léphessek. Ezt csináltam hat éven keresztül, és ez még most is hihetetlen számomra. Nagyon büszke, boldog és hálás vagyok. Nincs annál nagyobb dolog, mint itt, Kielben pályára lépni, itt, ahol a csarnokban mindig 10 ezer ember szurkol.

– Mi volt számodra az elmúlt hat évben a csúcspont?

– A 2014-es bajnoki cím! Összesen két gólnak köszönhetően nyertük meg, sohasem felejtem el. Senki sem tudta közülünk a meccs után közvetlenül , hogy megnyertük vagy elveszítettük a bajnokságot. Az egyik hivatalos személyünknek térdműtetje volt, alig tudott menni. Ő a sajtószobában volt, és a Löwen meccsét nézte. Komolyan mondom, nem tudott menni sem, de sosem felejtem el azt a pillanatot, ahogy a csarnokba szalad, és boldogság látszott az arcán. Elképesztő érzés volt, ezt egészen egyszerűen nem lehet elképzelni. Sosem felejtem el!

– A nyáron Veszprémbe igazolsz. El tudod képzelni, hogy ellenfélként itt pályára lépj?

– Remélem, hogy így lesz! Sajnos nem tudtam a Stuttgart ellen pályára lépni. Nagyon szerettem volna búcsúzásként még játszani, de sajnos sérült vagyok. Egészen a végéig reméltem, hogy sikerül de ez sajnos nem jött össze. Természetesen nagyon szeretnék ide visszajönni, és még egy meccset itt lejátszani. Ez a csarnok elképesztő, és szeretném még egyszer az egész atmoszférát átélni.


Forrás: http://www.handball-world.news/o.red.r/news-1-1-1-104900.html

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s