férfi kézilabda handball német kézilabda nemzetközi kézilabda

Elképesztő izgalmak után a Flensburg a Bundesliga bajnoka!

Ma játszották a Bundesliga utolsó fordulójában. A legfontosabb kérdések még nem dőltel e a mai napig. Ki a bajnok és kik esnek ki. Ma mindenre választ kaptunk.

A Flensburg a Göppingent fogadta. Maik Machulla csapata azzal a tudattal léphetett ma pályára, hogy ha nyernek, ők a bajnokok. A Löwen ugyanis rendesen elszúrta az utolsó meccseit, így már nem a saját kezükben volt a sorsuk. Jakobsen csapata a Leipziggal játszott ma.

A kiesés elleni harc is igen érdekes, itt sajnos Tatai Péter volt a mai nap érdekelt a Lübbecke színeiben.

A Flensburg telt ház előtt lépett pályára, és bár mindenki hangoztatta, hogy ez “csak” egy sima Bundesliga-meccs, ez nem volt igaz. A hazai csapat nem játszott kimagaslóan, a Göppingen pedig bátor volt, ezért a 14. percig 5-5 volt az állás, sőt ezután a vezetést is átvették. A Flensburg idegesebb volt, ez főleg abban nyilvánult meg, hogy a játékosok szinte minden játékvezetői ítéletet megreklamáltak, természetesen a közönséggel együtt. Főleg a vendégek kapusa, Prost tett arról, hogy az első félidőben ne legyen hurráhangulat a csarnokban. A 25. percben már hét védett lövése volt a hálóőrnek. A Flensburg a félidő végéig nem tudott előnyt kialakítani, és mivel a Löwen vezetett a saját meccsén, ezért ők voltak a bajnokok, legalábbis az első félidőben.

A félidőben Jennifer Kettemann volt a vendég a Sky stúdióban, ő a Löwen első embere. Elmondta, hogy hiába döntetlen az állás Flensburgban, nem hiszi, hogy ezt a bajnokságot már megnyerik. Szerinte azért veszítették el a bajnokságot, mivel a kupa megnyerésével akkora gát szakad fel, hogy az egészséges nyomás eltűnt a csapattól, és emiatt jöttek a siker után a váratlan eredmények.

A második félidő úgy folytatódott, ahogy az első abbamaradt. Nehézkes Flensburg, magához képest erőn felül teljesítő Göppingen. A hazai csapat csak a 39. percben tudott először vezetni, ráadásul az sem tartott sokáig. Ezt követően a vendégek csináltak néhány hibát, így a Flensburg két gólos előnyre tehetett szert, 17-15 volt az állás, először vezettek ennyivel Maik Machulla fiai. Ezt követően azonban nem tudott három gólos előnyre szert tenni a hazai csapat, sőt, csak Möllernek, a Flensburg kapusának volt köszönhető, hogy a vendégek vették át a vezetést. A jövőre a Barcelonába igazoló hálóőr több esetben bravúrral tudott hárítani.

Az 51. percben 19-18 volt az állás, de a Flensburg nem dőlhetet hátra, ugyanis az egyébként alaposan megfogyatkozott Göppingen mindent megtett, hogy ponttal térjenek haza. Hat perccel a vége előtt hárommal is vezethettek volna a hazaiak, de Lauge hétméterest hibázott, így még mindig nyitott volt, hogy ki nyeri a Bundesligát. Azt tudni lehetett, hogy a Löwen vezet a saját meccsén, és valószínűleg meg is nyerik, így tehát a Flensburgnak mindenféleképpen nyernie kellett a bajnoki címért. 55. perc 20-19. Elképesztő izgalmak a világ egyik legjobb bajnokságában.

Hetesből nem megy, de akcióból igen: Lauge nagyon fontos gólt szerzett, 21-19. A dán válogatott játékos lőtte a 21. és a 22. gólt is. A végén a hazai csapat jól jött ki a játékvezetői tévedésekből, de eldönteni a meccset, és ezzel a bajnoki cím sorsát még nem tudták. Közben megjött a Löwen-meccs végeredméynye. Jakobsen csapata győzött.

75 másodperc van még. A vendégek nagyon fáradtak már, tulajdonképpen csere nélkül utaztak Flensburgba. A Flensburg labdát szerzett, eldőlt! A Flensburg a Bundesliga bajnoka, története során másodszor! Ez volt Maik Machulla első éve vezetőedzőként! Respect!

Néhány érdekesség még a végére. Andersson 40 évesen bajnokként vonulhat vissza, csak úgy mint Heinl, aki 24 évig volt a csapat játékosa. Érdekesség, hogy Kentin Mahé csak egy büntető erejéig volt fent a pályán, pedig a Göppingen nyitott védekezése ellen optimális megoldás lett volna. Mogensen először lett bajnok, ő is távozik, jövőre a Skjern csapatában pattogtat tovább. Ami viszont még elképesztőbb: Holger Glandorf, a Bundesliga történetének legjobb góllövője először lett bajnok élete során.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: