Cristian Ugalde: “Az első naptól kezdve éreztem a szurkolók szeretetét, és ez nagyon sokat jelentett nekem”

Ebben az évben a TSV Hannover-Burgdor csapatához egy neves játékos csatlakozik. Hat év veszprémi kézilabdázás után a balszélső Cristian Ugalde a Bundesligába igazol. A spanyol klasszis Carlos Ortega mester hívószavára érkezik az év egyik meglepetéscsapához.

2012 és 2015 között Ugalde és Ortega együtt erősítették a Veszprémet. Sőt, 2004 és 2005 között még együtt játszottak Barcelonában. Hamarosan együtt lesz ismét a játékos és az edző.

“Carlos felhívott, és azt mondta, hogy boldog lenne, ha csatlakoznék a csapatába” – mondta a szélső.

A 30 éves játékos nagyon jó véleménnyel van az új egyesületéről: “Hannoverben nagyon jól dolgoznak. Elérték, hogy a legjobb német csapatok közé sorolják őket. Ez nem egyszerű. Nekem ez egy kiváló lehetőség, és szerettem volna Carlos Ortega kezei alatt dolgozni.”

A kemény Bundesligát már nagyon várja Ugalde, bár ez az szezonja neki sem volt könnyű: “Ez ez az év nagyon kemény volt mindannyiunknak, főleg azért, mert a kitűzött céljainkat nem tudtuk elérni” – meséli a balszélső. A bajnoki döntőben a Veszprém alul maradt a nagy rivális Szegeddel szemben, míg a Bajnokok Ligájában nagy meglepetésre a Skjern jelentette a végállomást, a nyolcaddöntőben. “Ez a csapat sokkal többre volt hivatott.”
Ennek ellenére Ugalde rengeteg pozitív emléket hoz magával Németországba. “A karrerem legszebb évei voltak” – mondja Ugalde a hat év veszprémi légióskodásról. A barcelonai évekre is nagyon büszke, de a Veszprémben eltöltött idő különleges és új volt számára. “Nagy dolgot építettünk fel közösen. A csapat a világ egyik legjobbjává vált, és ez az utazás a játékosokkal és a szurkolókkal fantasztikus volt.”

Ugalde emlékszik még, milyen nehéz volt az első év: “24 éves voltam, a feleségem 22, és először éltünk Spanyolországon kívül. Mindenki megpróbált Magyarországon segíteni. Legyen az repülőjegy, papírok kitöltése vagy a lakás intézése. Az első naptól kezdve éreztem a szurkolók szeretetét, és ez nagyon sokat jelentett nekem. Hat év után nagyon nehéz volt elbúcsúznom. Szép idők voltak!” – összegi a spanyol klasszis.

Szimpatikus kézialabdázó, sok sikert kívánunk neki és Carlos Ortegának!

Forrás: http://www.handball-world.news/o.red.r/news-1-1-1-105034.html

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s