Lövgren: “A francia bajnokság előtt meg kell emelni a kalapunkat”

Stefan Lövgren 2007-ben megnyerte a Kiel csapatával a Bajnokok Ligáját, 2010-től különböző szerepekben mindig részese a Final Fournak.

– Két éve nincs német csapat a Final Fourban. Nem képesek már a Bundesliga-csapatok lépést tartani a világ élvonalával?

– Ezt így nem mondanám. Ebben az évben valóban nem volt német csapat Kölnben, de ez nem azt jelenti, hogy ez a jövőben így is marad. Ugyanakkor pozitívan látom a történéseket. Az évek múlásával egyre több csapat, egyre több országból képviselteti magát a Final Fourban. A francia bajnokság előtt megemelem a kalapom! Elképesztően sokat fejlődtek a csapataik. Míg korábban látni lehetett, milyen erős a férfi vagy a női válogatottjuk, addig most ugyanez jellemző a klubcsapataikra is. Abban biztos vagyok ugyanakkor, hogy a közeljövőben látunk német klubokat a négyes döntőben.

– A Bajnokok Ligája újonc, Nantes lenyűgözte a közönséget az első elődöntőben. Hogy tetszett a hangulat?

– Nagyon tetszett. Úgy gondolom, hogy itt lenni egy különleges érzés. A Nantesnak köszönhetően az első nap szenzációs hangulat uralkodott a csarnokban . De nem csak az első meccsről mondható ez el. A másik elődöntőn is kitettek magukért a szurkolók. Sokan közülük évről évre az otthonukban nézték meg a Final Fourt, persze lehet, hogy néhányuk már járt itt. De most a saját csapatuknak segíthettek a szurkolásban, és az teljesen más.

A tapasztaltabb szurkolóknak nem ismeretlen Stefan Lövgren, de aki esetleg nem ismerné, pár szó a klasszis játékosról.

Stefan Lövgren olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok svéd kézilabdázó. A svéd válogatott tagajaként több, mint 230 meccsen játszott és több, mint 1100 gólt szerzett. Klubcsapataival többször nyert svéd és német bajnoki címet, valamint a THW Kiel csapatával 2007-ben elnyerték a Bajnokok Ligája trófeáját.

Az interjú a handball-world.news honlapon jelent meg.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s