Felháborító játékvezetés, hősies magyar válogatott. Világraszóló győzelem Szlovéniában!!!

Sorsdöntő párharc vár a magyar férfi kézilabda-válogatottra, amelynek első felvonását ma rendezték Szlovéniában.

A magyar keretből Országh és Bartók maradt ki, utóbbi hiánya érzékenyebb lehet, hiszen egy Bundesligában edződő jobbátlövőről van szó. Sajnos betegség miatt nem számíthatott rá Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány. Nagy László és Ilyés Ferenc azonban a keretben volt, hogy a férfi szakágnak “legyen jövője”.

A magyar válogatott dinamikusan és motiváltan kezdett, ugyanakkor a szerencse nem a mi oldalunkon volt (a mérkőzés ezen szakaszában legalábbis). Több kapufát is lőttünk, és mindegyik az ellenfélnél landolt, sőt nagyjából mindegyikből lerohanást indítottak, és nagyon gyorsan 3-0 volt a hazai csapatnak. Az első gólunkat azonban pont egy kipattanó után lőtte Lékai, aki saját kipattanóját szedte össze. Érdekes, hogy a magyar válogatott kihagyta az első két büntetőjét, de a kipattanó mindkétszer a lövő játékoshoz jutott vissza, aki gólt szerzett. Először Lékai, majd Balogh dobott így gólt.

Mindkét csapat idegesen kezdett, sok volt a technikai hiba, és a felesleges két perc. A 12. percben 6-3 volt az állás a hazai csapatnak. Ezt követően egy Nagy László ellen elkövetett szabálytalanságért két percet kapott Szlovénia, amelyet a magyar csapat nagyon jól használt ki. Feljöttünk egy gólra, 6-5. Ezután Ilyés kapott két percet, méghozzá a másodikat, ami elég aggasztó volt, hiszen a védekezés miatt nevezte be a szövetségi kapitány. Az első negyedórában Bodó volt a csapat legjobbja, három átlövésgólt ragasztott a szlovénok kapujába.

A 20. percben parázs lett a hangulat, Ancsin védekezett szabálytalanul Gaberrel szemben, miután a magyar játékos két percet kapott, de közben a szlovén beálló megfenyegette a veszprémi átlövőt. Ebből az időszakból nem jöttünk ki jól. Egy párharcot követően Bánhidi kapott egyből pirosat. Erős volt a piros lap, viszont előtte már Ancsinnak is volt egy olyan akciója, amire két percet kapott úgy, hogy a labda a közelében sem volt. Lehet, hogy így többet látta bele a játékvezetők, mint volt. Az biztos, hogy a szlovén játékosok alaposan rájátszottak minden esetre, egy-két alakítás Oscar-esélyes volt.

Ekkor 12-11 volt az állás, de ez a második 15 perc inkább a játékezetőkről szólt. Nekik kellett volna cserét kérni… Ez a két spori amúgy topjátékvezető, a világ elitjéhez tartoznak, de azt ma valamiért nem akarták megmutati, hogy tudnak jól fújni.

A félidő végére láthattunk egy kis kézilabdát is, szerencsére a magyar csapat ebben a periódusban jobb volt, úgy tűnt, inkább a szlovénokat zavarta meg Bánhidi kiállítása. Az első félidőben Szlovénia – Magyarország: 14-13.

Bánhidi hiánya sorsdöntő lehet, hiszen a cseréje, Sipos egyrészt nincs olyan jó játékos, másrészt inkább butaságaival meggondolatlanságaival hívta fel magára a figyelmet. Képes volt arra, hogy támadásban! összeszedjen két kétperces büntetést. Ilyet én még nem láttam…

A szlovén válogatott kezdte a mérkőzést, és csak reménykedni tudtunk, hogy a második játékrészben a sporté lesz a főszerep. Lékai góljával rögtön ki is egyenlítettünk, 14-14. A két csapat fej-fej mellett volt, egyedül a játékvezetők nem nőttek fel a feladathoz, megbocsáthatatlanul gyengék voltak. Hornyák két perce kérdéses volt, viszont Sipos harmadik két perce sajnos nem volt tévedés, mindkét beállóját elveszítette a magyar csapat. Schuch így támadásban is szerepet kapott.

A játékvezetői tévedések (?) és a létszámcsökkentés ellenére a magyar csapat nagyon jól tartotta magát. A 41. percben 18-18 volt az állás. Az eredményhez az is kellett, hogy Székely fogjon pár labdát. Lékai révén átvette a vezetést Magyarország! 18-19. A magyar csapat megtáltosodott, míg a szlovén válogatott elbizonytalanodott, a 36. percben így a három! gólos vezetésért támadhattak Lékaiék. Ez sajnos nem jött össze, sőt Lékai egy egészen nevetséges két percet kapott.

Már csak 11 perc volt hátra, Magyarország vezetett egy góllal, Nagy révén. Ezután szétestek a szlovénok, a magyar csapat pedig tudta, hogy itt a lehetőség. Az 53. percben hárommal vezettünk! Bodó kapott két percet, a magyar csapat 12. büntetése volt, míg a hazaiak ekkor nyoclnál álltak. Kíváncsi lennék egy EHF- vezető véleményére a 20 db két perces büntetés miatt, azt ne mondja nekem valaki, hogy ez normális…

Öt perc van még, maradt a három gólos vezetés. A szlovének hetest kaptak, de Székey kivédte! Közel a győzelem, bravúr közelében a magyar válogatott. Három perccel a vége előtt Bodó négyre duzzasztja az előnyt. Fantasztikus a csapat. Bóka góljával öt góllal vezetünk! Lehet ezt még fokozni? Igen, Lékai révén hat gól az előny, igaz, gyorsan kapunk egyet.

Megvan! Emberek, győztünk Szlovéniában! A végeredméy Szlovénia – Magyarország: 24-29! Nem rakunk nagy terhet a srácokra, de leírjuk: innen már csak mi bukhatjuk el a világbajnoki részvételt! Szép volt, fiúk!

Néhány észrevétel a mérkőzéssel kapcsolatban

 • a magyar csapat idegesebb volt, mint az várható volt. Rengeteg technikai hiba és felesleges kétperces kiállítás tarkította a játékunkat, főleg az első félidőben.
 • Sipos Adrián volt a másik beállósunk, és Bánhidi piros lapja miatt nagy szükség lett volna rá. Az első 30 percben két kétperces büntetést kapott, támadásban… Nem túl szerencsés első félidő. A 37. percben ismét teljesen feleslegesen begyűjtött egy két percet, így ő is idő előtt mehetett zuhanyozni. Az ő esetében sajnos még csak bírózni sem lehetett.
 • Ilyés Ferencet is a védekezés miatt reaktiválta a szövetségi kapitány. Az első 15 percben már két kétperces büntetést kapott a játékos. Igaz, az igazsághoz hozzátartozik, hogy a játékvezetők gyakran elfelejtették, hogy egy labdás küzdősportot vezetnek, nem kosárlabdát.
 • Mikler kezdett, de sajnos nem volt csúcsformában. A helyére berakott Székely azonban hozzátette azt a pluszt, ami kell egy ilyen eredményhez.
 • Vujovic, annak ellenére, hogy megkapta a sima hazai pályát, simán reklamált a játékvezetőknek… Semmit nem kapott, sőt Kavticnik is volt, hogy egy centiről ordított a spori arcába, őt sem büntették.
 • Nem szabad megfeledkezni Vranjesről sem. Ez volt az első győztes tétmérkőzése, és a legjobbkor aratta a legnagyobb győzelmét.
 • és akkor a játékvezetésről… Az ember hajlamos részrehajló lenni, ha a magyar válogatott játszik, de úgy gondolom, ez a mai nem ilyen mérkőzés volt. Itt a játékvezetők, azon kívül, hogy rengeteget tévedtek, ezt inkább a magyar csapat kárára tették. Bánhidi megmozdulása jó esetben is inkább kétperc, de nincs is elég tárhelyünk leírni, mennyi hülyeséget fújtak össze-vissza a játékvezetők. Úgy, hogy ez a dán páros a világelit tagja, évek óta a legmagasabb szinten fújnak. Ma valamiért “hirtelen” elfelejtettek jól fújni, hibát hibára halmoztak. A szurkoló nem “hülye”, nyilván oka van annak, hogy ha ennyire markáns teljesítménycsökkenés üti fel a fejét. A szlovén válogatott az EB-n úgy zúgott ki, hogy két meccsen sokkal jobbak voltak, mint az ellefeleik, de a játékvezetők nagyon ellenük voltak. A németek elleni meccsen pedig egyenesen csalás áldozatai voltak, hiszen minenki látta, hogy mi történt. A sportsajtó a szlovénok elleni játékvezetői hibákkal volt tele, valóban botrány volt, ahogy elbántak velük a sporik. Ezt követően vagyunk most itt. Nyilván az EHF is látta, hogy valami nem kerek, és ennek a végeredményét láttuk ma. Nagyon sajnáljuk, ami Szlovéniával történt a világversenyen, de ez a fajta kompenzáció nem megoldás semmire. Gyomorforgató hibák a magyar válogatott ellen, szerencsére azonban ma Magyarország csapata tökös volt, és fityiszt mutatott az EHF-nek, a sporiknak és Szlovéniának! Szép volt, Magyarország!

 

 

Reklámok

4 hozzászólás

 • “Egy párharcot követően Bánhidi kapott egyből pirosat. A beálló kapta, de mit keresett a védelem közepén egy olyan játékos, aki egész évben nem védekezett…? ”

  Bence rengeteg védekezett hármasban. Minden BL meccs első 10 -15 perce (első kiállításáig 🙂 , az övé volt támadásban, védekezésben.

  Kedvelés

 • Egyre többet védekezteti Pastor. Nem tökéletes, sok butaságot csinál még, de védekezésben is jön föl mint a talajvíz 🙂
  Támadásban, már most TOP 5 (szvsz), de TOP 10 tuti.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s