bajnokok ligája handball német kézilabda nemzetközi kézilabda

Újabb botrány kialakulóban: Veszélyben a Löwen BL-indulása, a Füchse Berlin kérelmét elutasították…

Nagyjából egy időben érdekes hír jelent meg a német Sport1 és a Sky honlapján. A német kupagyőztes, bajnoki ezüstérmes topcsapattal előfordulhat, hogy nem indulhat a Bajnokok Ligájában.

Az a veszély fenyegeti a Rhein-Neckar Löwent, hogy nem indulhat a BL soron következő idényében. Mindez anna ellenére, hogy a Bundesliga második automatikus résztvevője a kiírásnak. Erről a kézilabdás szaklap, a Handballwoche számolt be arra hivatkozva, hogy az Európai Kézilabda Szövetség döntéshozói felül szeretnék vizsgálni, hogy a német csapat megfelel-e a Bajnokok Ligája kritériumainak…

A magazin megkerésésére az EHF megerősítette, hogy egy ilyen felülvizsgálat folyamatban van, de többet nem szeretnének elárulni az ügyről. Június 18-án Glasgowban lesz egy ülés, akkor hozzák nyilvánosságra az új BL-kiírás résztvevőit.

“Nagyon meglepődtünk” – nyilatkozta Jennifer Kettemann, a Löwen ügyvezetője. “Kivívtuk a részvételt”. A Löwen a következő szezonban szeretne a BL-ben is nagyot alkotni. “A BL nagyon fontos, úgy alakítottuk ki a keretünket, hogy legyen esélyünk.” Kettemann elmondta, hogy felveszi a kapcsolatot az illetékesekkel, és szeretné tisztázni a helyzetet.

Az EHF hirtelen jött felülvizsgálata egy válasz (bosszúlépés) lehet arra, hogy a tavaszi időpontmizéria miatt a Löwen a kettes csapatával volt kénytelen kiállni a Kielce ellen, mivel aznap épp Bundesliga-meccsük is volt. Sokan támadják emiatt Jakobsenéket, de a csapat tényleg nem tehetett mást. Utólag persze lehet, hogy másképp döntenének, hiszen a bajnokságot elveszítették az utolsó fordulókban.

Az EHF e mellett elutasította a német harmadik helyezett, Füchse Berlin BL-indulási kérelmét, ami azért rendkívül érdekes, mert az úgynevezett wildcardot eddig mindig megkapta a német harmadik, csakúgy, mint pl a magyar második. A Füchse BL-kérelmének elutasítását már írásban is megkapta a klub.

A Handballwoche tudni véli, hogy ezentúl a német csapatok nem rendelkezhetnek minden esetben arról, hogy mikor játsszák a hazai meccseiket. A BL-ben a jövőben csak szerdán játszhatnak otthon a BL-résztvevő német csapatok. Ez azért lesz érdekes egyébként, mert a Bundesliga-meccseket a Skyhoz átkerült televíziós jogok miatt csütörtökön este és vasárnap délelőtt rendezték. Így ismét előfordulhat, hogy egy német csapat szerdán a BL-ben játszik, utána csütörtökön pedig a német bajnokságban.

Olvasva a német reakciókat és kommenteket, eléggé feszült a helyzet Németországban. Többen követelik, illetve tanácsolják, hogy a német csapatok lépjenek ki a Bajnokok Ligájából, és ezentúl Köln ne adjon otthon a Final Fournak.

Még mielőtt most páran bántani kezdenék a németeket, gondoljunk bele abba a szituációba, hogy az EHF kitalálja, hogy a Szeged vagy a Veszprém nem indulhat a BL-ben. A Veszprém nem kapja meg a szabadkártyát, míg a Szegedet ilyen-olyan vizsgálatoknak vennék alá, hogy megfelel-e a BL-kritériumainak. Lenne itt is nagy felháborodás. Szóval szerintünk jelen esetben ez egy gyerekes lépés az EHF-től.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: