VB-selejtező: hátradőlni tilos! Brutális hatvan perc előtt a magyar válogatott

A magyar férfi kézilabda-válogatott kisebb meglepetésre öt góllal győzni tudott az előzetesen jóval esélyesebbnek kikáltott Szlovénia elle. Óriási hiba lenne azonban azt gondolni, hogy ez a párharc már megvan.

A Ljubomir Vranjes vezette válogatott szombaton bravúros győzelmet aratott Koperben. Mindezt úgy érte el a magyar csapat, hogy 26 percet volt emberhátrányban, és mindkét beállóját kiállították piros lappal a játékvezetők. Nagy és Ilyés reaktiválása jó húzásnak bizonyult, főleg a Veszprém jobbátlövője volt elemében. Fontos gólokat lőtt, jól védekezett, és a pálya szélén is vezére volt a magyar válogatottnak.

Az első felvonás jól sikerült, de ez még csak a párharc fele. Semmi sem dőlt el. A mai kézilabdázásban öt gólos előny hamar elillanhat, ha nem figyel oda a csapat. Ezt persze a válogatott és annak szövetségi kapitánya, a svéd Ljubomir Vranjes is tudja. A válogatott biztosan nem követi el azt a hibát, hogy könnyelműen veszi a visszavágót, még akkor sem, ha nekünk áll a zászló. Az első találkozó előtt 60-40-et tippeltünk a szlovénoknak, most ez az arány a magyar válogatott felé billent. Szoros lesz, mert ez a szlovén válogatott nem fogja olcsón adni a bőrét, és ismerve a szövetségi kaptányuk, Vujevic habitusát, a végsőkig küzdeni fognak.

Az biztos, hogy Gaber nem lép pályára, valamint azt tudni, hogy szlovák játékvezetők dirigálják majd a találkozót. Ezzel kapcsolatban megindult a felháborodás, már mi is utaltunk arra, hogy nem tartjuk szerencsésnek az ilyenfajta konstellációt. Például ha egy magyar játékvezető egy román csapatnak fúj, az legalább annyira rosszul sülhet el, mint amikor egy szlovák spori egy magyar csapatnak fújja a sípot. Még ha a legjobb szándék is vezérli őket. Mi ugyanakkor úgy gondoljuk, így látatlanban persze hogy a szlovák sporikkal nem lesz gond. Akkora gond legalábbis tuti nem, mint a dán sípmesterekkel volt. Nem is az elfogultság, “részrehajlás” miatt, de a két játékvezető abszolút nem volt ura a helyzetnek. Abnormális volt a kétperces büntetések száma, és több esetben teljesen tévesen ítéltek, persze ők meg voltak győződve, hogy tévedhetetlenek. Fontos úgy indulni a meccs előtt, hogy ne legyen prekoncepciója senkinek a szlovák sporikkal kapcsolatban.

A magyar csapat hozzáállásával nem lesz gond, arra mérget vehetünk, a válogatott megmutatta, hogy milyen fantasztikus egyszéget alkotnak. Fontos, hogy a csapat nyugodt legyen, esélyt sem szabad adni a játékvezetőknek, hogy felesleges kétperceket vagy piros lapokat kapjunk. Mikler Roland kezdett Szlovéniában, neki nem ment annyira, de a helyére beállt Székely Márton több fontos védéssel segítette hozzá a válogatottat a győzelemhez. Nem lenne meglepetés, ha ő kezdene Veszprémben. A visszarendeződés kulcsfontosságú volt az idegenbeli találkozón, viszonylag kevés lerohanás/gyorsindítás gólt kaptunk, és ennek így kell történnie szerdán is. Ha már gólt lőnek a szlovénok, azért harcoljanak meg. Remélhetőleg Bartók is a fedélzeten lesz, így tovább bővülnek Vranjes variációs lehetőségei.

A mérkőzésen telt ház lesz, már minden jegy elkelt. Szerda este, 19 órakor minden adott arra, hogy Magyarország csapata kiharcolja – szó szerint – a világbajnoki részvételt. Nagyon kellene egy ilyen siker a férfi kézilabdázásnak. Mi drukkolni fogunk a végsőkig. Hajrá, Magyarország!

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s