Hivatalos: megvan a Löwen új edzője. Jakobsent egy izlandi szakvezető váltja!

Nikolaj Jakobsen sikeredzőnek számít, hiszen a Rhein-Neckar Löwen kétszer Bundesligát, egyszer pedig német kupát nyert az ő irányításával. A jövőben azonban inkább a dán válogatottra szeretne fókuszlálni, és a következő szezon végén otthagyja Andy Schmidéket.

A klub vezetősége, a csapat és Jakobsen közösen döntöttek arról, hogy ki lesz az utód. A választás az izandi Kristjan Andressonra esett, ő vezeti tehát a Löwent a 2019-2020-as szezontól. A svéd válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya 2022-ig írta alá a szerződését. A szakvezető egy évig kettős funckiót lát el, mind a Löwent, mind Svédországot vezeti majd, ezt követően azonban csak a Bundesliga-élcsapatra fog koncentrálni.

 

1491939526-IAJ_9357x
“Nagyon örülök, hogy a Rhein-Neckar Löwen edzője lehetek. Egy olyan csapathoz érkezem, amely rendkívül sokat fejlődött az utóbbi időben. Ezt a pozitív időszakot szeretném még eredményesebbé tenni, és címeket nyerni a csapattal. Elődöm, Jakobsen nagyon magasra tette a mércét, így tudom, hogy nehéz dolgom lesz” – mondta a 37! éves edző.

“Kristjan Andressonnal egy abszolút topedzőt sikerült megszereznünk a csapat élére. A gyors és modern kézilabdát favorizálja, és tökéletesen tovább tudja vinni a Jakobsen által megkezdett eredményes munkát” – mondta Oliver Roggisch, a klub szakmai vezetője.

“Nagyon szerencsések vagyunk, hogy Andresson személyében megtaláltuk Nikolaj Jakobsen utódját. Nagy köszönettel tartozunk a svéd szövetségnek is, akik nem gördítettek akadályt az igazolás elé. Palicka, Appelgren, Tollbring és Nielsen személyében négy svéd játékosa van a csapatnak, így a munka kezdeti fázisa, a csapat átvétele könnyebben megy majd. Nagyon örülök, hogy a következő nyártól együtt dolgozhatunk. Az előtt azonban mindent meg szeretnénk tenni, hogy Nikolaj Jakobsen utolsó évét eredményesen tudja befejezni” – nyilatkozta Jennifer Kettemann, a csapat ügyvezetője.

Volt egy szavazás a handball-world.news oldalán, ahol a szavazók 84%-a gondolja úgy, hogy a svéd kiváló választás a vezetőedzői posztra

Forrás: http://www.handball-world.news/o.red.r/news-1-1-1-105326.html

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s