Bundesliga: új programstruktúrát jelentett be a Sky

Németországban a kézilabda-jogok, legyen az Bundesliga vagy Bajnokok Ligája,  Sky televíziós csatornához tartoznak. Egy-két meccstől eltekintve csak előfizetők nézhetik a világ egyik legjobb bajnokságának mérkőzéseit.

A Sky – a kritikákra reagálva – új programstruktúrát vezet be a következő szezonra. Az elmúlt szezonban csütörtök este, és vasárnap rendeztek Bundesliga-mecccseket, kevés kivétel akadt csupán. Vasárnap 12:30-tól több meccset játszottak, konferencia formában is lehetett követni az eseményeket, és 15 órakor volt a “hét mérkőzése”.

A hét mérkőzését vasárnap 13:30-ra rakta át a Sky, a konferencia, illetve a többi vasárnapi meccsek 16 órakor kezdődnek. Több szurkolói csoport is nem tetszésének adott hangot, hiszen a 12:30-as kezdés túl korai volt. Németországban akár 6-7 óra utazás is szóba jöhet egy-egy mérkőzés miatt, a déli kezdés pedig megnehezítette vagy lehetetlenné tette az idegenbeli találkozók látogatását. Ezt könnyítette meg most a Sky. A fő meccs 13:30-kor kezdődik majd a továbbiakban.

A csütörtöki mérkőzések időpontja nem változik, vagyis ezentúl is 19 órakor kezdődnek a mérkőzések. Annyi lesz a különbség, hogy a hétköznapi meccseket is lehet majd konferencin követni. Ez azt jelenti, hogy kb 5 percenként másik csarnokba kapcsolnak, így nem marad le a néző semmiről. Egyébként fontos volt a Skynak, hogy a kézilabda-mérkőzéseket olyan időpontokban közvetítsék, ahol nem ütköznek sem a Bundesliga, sem a Bajnokok Ligája labdarúgó mérkőzéseivel. Ezek a jogok is a Skyhoz tartoztak az elmúlt években. Ez kicsit változik, a következő szezonban, hiszen nem lesz kizárólagos közvetítései joga ezekre a csatornának.

Az 53. szezon hivatalosan az augusztus 22-ei Pixum Super Kupával kezdődik, amelyet először rendeznek majd Düsseldorfban. A német bajnok Flensburg és a kupagyőztes Löwen fog egymással összecsapni.

Én magam is Sky előfizető vagyok, nagyjából csak a kézilabda miatt (és persze foci BL, amelyet csak itt lehetett eddig fogni). A konferencia nem lenne rossz dolog, de a Bundesliga annyira kiegyenlített, hogy mondjuk, az öt meccsből három az utolsó 5 percben dőlt el, amitől megüti a guta az embert, mert hát ugye: melyiket nézzem…? A lényeg azonban: aki teheti, nézze a német meccseket, mert férfias, komoly csatákat szokott hozni, és kis túlzással nincs olyan, hogy papírforma-eredmény.


Forrás: https://www.handball-world.news/o.red.r/news-1-1-1-105823.html

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s