Kielce: pénzügyi gondok. Pályára léphet a másodedző is?

Az utóbbi napokban a lengyel topcsapat, a Kielce került a kézilabdás figyelem középpontjába. Az egyesület elnöke, Bertus Servaas pénzügyi problémákra hivatkozva kérte a város segítségét, hogy azon a szinte működhessenek tovább, mint azt megszokták.  

A felreppent hírek miatt többen tudni vélték, hogy az egyesület másodedzője, Zorman is visszatérhet a pályára.

“A csődről nem kell beszélnünk” – jelentette ki a klubelnök. Sőt, azt is elárulta, hogy Dean Bombac eladása után nem került szóba, hogy Uros Zorman játékosként is a lengyel csapat szolgálatában legyen. A 38 éves szlovén másodedzőként segíti Talant Dujshebaev munkáját, és azt pletykálták, hogy ha fogy a pénz, akkor beszáll majd játszani is.

Servaas, illetve cége a Vive Textil Recycling már 16 éve főszponzora az egyesületnek, de a strukturális változások miatt nem képes tovább annyi pénzt pumpálni a csapatba, mint azt korábban tette. A csapat, mint Kielce prominens képviselője azt kérte a várostól, hogy segítsenek nekik, hiszen a klub értékes és neves zászlóvivője a lengyel településnek. Az ő sikerük a város sikere is egyben.

Mint elhangzott, a csőd nem veszélyezteti őket, de ha a város nem ad pénzt nekik, akkor nem tudják azt a szintet tartani, amely jelenleg fent áll. Az echodnia.eu szerint nagyjából 1 millió euróról lehet szó, de ezt senki sem erősítette meg.

Pár hete hagyta el a 15-szörös lengyel bajnokot Dean Bombac, akinek 2022-ig szólt egyébként a szerződése. Állítólag Luka Cindricet több klub is megkereste, de az ő megvásárlására irányuló kísérleteket Servaas visszamondta. Irányító poszton Cindric és Marius Jirkiewicz is tud játszani, ezért nincs szükség a 38 éves szlovén Zorman reaktiválására.

“Uros a másodedzőnk. Bízunk a jelenlegi csapatunkban” – nyilatkozta Seraas a Sportowefakty.pl honlapnak.

Az elnök azért a biztonság kedvéért hozzátette: “Amennyiben Luka súlyosan megésérülne, pl elszakadna a térde, akkor átgondolnánk, hogy Zorman segítség tudna-e lenni a csapatnak. Addig azonban 99%, hogy csak edzőként számítunk rá.”

Forrás: https://www.handball-world.news/o.red.r/news-1-1-3-105873.html

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s