Férfi BL: “2020-tól még nem lesz 12 csapatos Európa Liga”

Az EHF és a Német Kézilabda Szövetség közötti tartós vita megoldódni látszik. Közeledtek az álláspontok, és ez főleg a nézőknek lehet jó.

“A versenynaptárat kell harmonizálni” – jelentette ki a Mannheimer Morgennek Martin Hausleitner, az EHF egyik titkára.

“A célunk, hogy a Bajnokok Ligája mérkőzéseit mindig ugyanazon a napokon játsszák a csapatok. A 2019-2020-as szezonnak már így szeretnénk nekivágni, és utána szeretnénk, ha az a versenykiírás úgy is maradna” – mondta.

Mint az köztudott, az előző szezonban a Löwennek egy napon kellett játszania a BL-ben és a Bundesligában, így a mostani német ezüstérmes a kettes csapatát küldte a Kielce elleni KO-meccsre.

Gondot okozhat több csapatnak, ha az állandó napon kell lejátszaniuk a BL-meccseket, hiszen nem minden csapatnak áll rendelkezésére mindig a csarnok.

“Ezt elkerülendő, szeretnénk bevezetni, hogy a Bajnokok Ligájába jelentkezés egyik alapkritériuma legyen, hogy a csarnok az adott időpontokban rendelkezésre álljon. Mint egyesület, nem követelhetek állandó meccsnapokat, hogy aztán ilyen-olyan indokokra hivatkozva kijelentsem, mégsem megy.”

Az EHF asztalán azonban először a Bajnokok Ligája mezőnyének csökkentése szerepel. A legutóbbi hírek arról szóltak, miszerint a 2020-2021-es szezont 12 két csapat kezdi meg a legrangosabb klubsorozatban. Olyan lenne, mint egy Európa Liga. Szuperliga, topcsapatokkal

“A mostani helyzet az, hogy nem valószínű, hogy 12 csapatos ligát hozunk létre. A 2020-2021-es szezonban két nyolcas csoport lesz. Ezt követően a tévétársaságok és a szponzorok segítségével kiértékeljük a helyzetet, és eldöntjük, hogyan tovább” – zárta mondandóját Hausleitner.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s