“Ez nem kézilabda” – mondta Herczeg András, a Debrecen labdarúgó-csapatának edzője…

Vad II István ivószünetet rendelt el az NB I 2018–2019-es szezonjának első mérkőzésének első félidejében. A Puskás Akadémia–Debrecen találkozón ekkor az M4 Sport operatőre ment volna közelebb a Loki játékosaihoz, azonban Herczeg András vezetőedző és Bücs Zsolt másodedző elküldte őt.

Az alábbi linken látható a videó:

https://www.m4sport.hu/magyar-foci/cikk/2018/07/21/ez-nem-kezimeccs-a-debreceni-stab-elzavarta-a-kivancsi-operatort/#

Leszögezném, nagyon szeretem a labdarúgást. Ami Magyarországon folyik, az azonban nem labdarúgás, csupán a nagy pénzek felvétele a semmiért. Herczeg Andrásnak egyébként igaza van: “Ez nem kézilabda”.

Ha kézilabda lenne ugyanis, akkor a klubcsapataink nem esnének ki addig, amíg a világbajnokságon küzdő igazi sportolók megkezdik a nyaralásukat… Ha kézilabda lenne, akkor izgulnunk kéne, hogy hány csapatunk jut el a Bajnokok Ligája Final Fourjába. Ha kézilabda lenne, akkor nem vihetnének annyi pénzt haza, mert sajnos egy átlagos magyar focista is jobban keres, mint a legjobb kézisek. Ha kézilabda lenne, akkor tudná az edző, hogy az ivószünet ivásra van, nem pedig taktikai utasítások osztogatására.

Sőt… Egy kézilabda edzőnek egyébként sincsenek titkai. Hallhatjuk a világ legjobbjait időkérésnél, legyen az Ambros Martin, Ljubmoir Vranjes, Elek Gábor, Nikolaj Jakobsen, Aflred Gislason, Kim Rasmussen, Juan Carlos Pastor, a Final Fourba bejutott francia csapatok edzői, vagy elég a legutóbbi debreceni junior vébére gondolni, ahol élvezettel nyerhettünk betekintést Golovin Vlagyimir munkásságába, szemléletébe. Láthatjuk, hallhatjuk, hogy dolgoznak a profik a kispad mellett. Hogy oldanak meg szituációkat szakmailag, pedagógiailag vagy pszichológiailag. Talán Herczeg András fél attól, ország-világ a tanúja lehet, hogy zagyvaságokat beszél…

Ez persze magánvélemény, és lehet, hogy nincs igazam, mindenesetre furcsa nekem ez a magatartás.

Forrás: NSO

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s