Molnár Viktor: “Túlszárnyaltuk az elvárásokat”. Interjú a junior VB főszervezőjével

Molnár Viktor, a debreceni U20-as női junior világbajnokság főszervezőjével beszélgetett Wieland Berkholz. Az írás az handball-world.news-on jelent meg, német nyelven.

– Először is gratulálok az fantasztikus rendezéshez. Miért jelentkezett a Magyar Kézilabda Szövetség a megrendezésre? Egészen biztosan sokba került a lebonyolítás. 

Molnár Viktor: Ez igaz, de a világbajnokság megrendezését az állam nagy összeggel támogatta. Magyarország elhatározta, hogy több nemzetközi sporteseménynek is helyszínt szeretne adni. A fő cél az lenne, hogy mind a férfiaknál, mind a nőknél felnőtt világversenyt rendezzünk. Az utánpótlástornák megrendezése ebben segítségünkre lehetnek.

– El tudná mondani, milyen költségekkel jár egy ilyen torna megrendezése?

Molnár Viktor: Két költségfajtát kell megkülönböztetnünk. 

1, A fix költségek. Ezeket könnyű kiszámolni. 24 csapat szerepelt a vébén, és ott vannak még a mérkőzések. Ebből tudod, hogy mennyi emberre van szükség a szálláson, az utaztatásnál, a biztonságiaknál stb. Az IHF-nek szigorú szabályai vannak, amelyet be kell tartani. 

2, A promóciós költségek. Az első résszel meg tudod rendezni a világbajokságot, és az IHF elégedett, mert megmutatod, hogy meg tudsz rendezni egy nagy szabású eseményt. Nekünk azonban más céljaink voltak. Sok lelkes magyar szurkoló él Magyarországon. Az ő figyelmüket szerettük volna felhívni, és ezzel egy olyan atmoszférát és érzést kreálni, mint amilyen a felnőtt világversenyeken van. Ezt elértük. 

– A nézőszám elérte a várakozásokat? 

Molnár Viktor: Túl is szárnyalta. Nem csak a Főnix-csarnokban tudtunk kétszer  minden jegyet értékesíteni, amikor Magyarország lépett pályára, hanem például a dán-holland meccsen kevésnek bizonyult a csarnok kapacitása. A Hodosban 1200 ember nézhette meg végül a mérkőzést. 

– Mi volt a  torna marketingstratégiája? 

Molnár Viktor: Többfélék voltak, de mondok önnek pár példát. Létrehoztunk egy reklámkampányt az “anything can happen” szlogennel (Minden megtörténhet).  A kampányhoz kapcsolódó minden grafikai elemet a Trónok harca sorozat stílusában hoztunk létre. Ezen kívül létrehoztunk egy úgynevezett “Public Viewing Areát”. Ez lehetőéve tette, hogy a nézők a labdarúgó világbajnokságot is figyelemmel kísérjék. A harmadik fontos elem a jegyek értékesítése volt. Nem adományoztunk ingyenjegyeket, de a belépőket nagyon kedvező áron értékesíttettük. Ezért fordulhatott az elő, hogy a magyar csapat mérkőzései alatt alig voltak üres székek, és ez a Hodosban is előfordult, más csapatok meccsei alatt is. 

Forrás: https://www.handball-world.news/o.red.r/news-1-2-28-34774.html

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s