Női NBI: Esélylatolgatás és játékosmozgás. Hol végezhetnek a csapatok? Első rész.

A kézilabdázók még csak most kezdték a felkészülést a következő szezonra, mi azonban megpróbáltuk megjövendölni, melyik csapat mire lehet képes a 2018-2019-es bajnokságban. Átigazolások és esélylatolgatás. Első rész.

Az írás hosszabb lélegzetvételű, ezért két részre bontottuk. Az első részben a két feljutóval és az utóbbi bajnokság utolsó öt (bent maradt) helyezettjével foglalkozunk. A leírtak vita tárgyát képezhetik, kíváncsiak vagyunk az olvasóink véleményére. 

 

Alba Fehérvár KC

Az előző évben pontazonossággal lett nyolcadik az Alba Fehérvár csapata. A Deli Rita által vezetett csapat tavasszal nem szerepelt túl jól, de a középmezőny stabil tagja volt ennek ellenére is. A csapat első blikkre talán gyengült, de a középmezőnyt megcélozhatják.

A handballexpert tippje a következő szezonra: A többi középcsapat jobban erősített, a 8-11.hely lehet reálisabb idén a csapat számára. 

Érkezett: Györkös Rebeka (kapus, Békéscsaba), Szarka Adrienn (balszélső, Békéscsaba)

Távozott: Herr Orsolya (?), Mayer Szabina (beálló, Nantes), Jelena Lavko (jobbátlövő, Érd) Elena Gjorgjijevska (jobbátlövő, Craiova)

 

DVSC-TVP

Az előző évben a kilencedik helyen végzett a DVSC, amely alaposan átalakul a következő szezonra. Az érkezők és a távozók sora is tetemes, a legfontosabb kérdés, hogy mennyire sikerül őket egybegyúrni. Érkezik kulcsposztra válogatott játékos, a jobbátlövő Kovács Anna, szóval nem lesznek minőség híján Debrecenben.

A handballexpert tippje a következő szezonra: A keret erősnek mondható, viszont az összeszokatlanság problémát okozhat, főleg még ősszel. 7-10. helyre érhetnek oda, a legjobb hatba kerülés szerintünk már bravúrnak számítana.

Érkezett: Kovcs Anna (jobbátlövő, DKKA), Szabó Panna (balszélső), Bordás Réka (beálló, Nyíradony), Arany Rebeka (jobbszélső, Vasas), Oguntoye Viktória (DKKA), Bulath Anita (balátlövő, DKKA), Triffa Ágnes (kapus, Kisvárda)

Távozott: Hajduch Csenge (jobbátlövő, Budaörs), Arna Síf Palsdottír (befejezi a profi spotot), Karina Jezsakava (balátlövő, Podravka Koprivnica), Pénzes Laura (irányító, Kecskemét), Román Dorina (OXXO Energy ONKC), Hársfalvi Júlia (balszélső, Metzingen), Lajtos Nóra (kapus, MTK), Csáki Viktória (jobbszélső), Horváth-Pásztor Bettina (kapus, Kisvárda), Sirián Szederke (DKKA)

Budaörs Handball

 

A Budaörs tavaly már nem a kiesés ellen küzdött, köszönhetően többek között Szöllősi-Zácsik Szandrának, aki tavaly igazolt a csapathoz a Ferencvárosból. Mihály Attila csapata nem volt túl aktív az átigazolási piacon, mindössze két játékost igazoltak eddig. Sok múlhat azon, hogy hogyan ússzák meg sérülésekkel a szezont.

A handballexpert tippje a következő szezonra: A kiesés ellen most sem kell küzdenie a Budaörsnek, de a középmezőny eleje túl nagy falat lenne a csapatnak. Szerintünk 9-12. hely lesz várható.

Érkezett: Hajduch Csenge (jobbátlövő, DVSC), Horváth Laura (átlövő, NEKA)

Távozott: Juhos Kata (jobbszélső, befejezi a karrierjét), Farkas Evelin, Kemény Dóra (balátlövő, KNKSE), Berta Bianka, Brettner Zsófia (irányító/átlövő, Eszterházy KESC)

 

MTK Budapest

 

Az MTK 11. helyen végzett az előző bajnokságban. Az immáron világbajnok tréner, Golovin Vlagyimir által vezetett csapatot a kiesés szele is meglegyintette, de végül nem okozott gondot a bentmaradás. Mint minden évben, nagy a játékosmozgás, de a csapat célja valószínűleg a stabil középmezőny lesz. A keret erőssége szerintünk nem sokat változott az előző évhez képest. Ami üde színfolt, hogy az MTK megpróbál az NBI-ben magyar játéksokkal helytállni 

A handballexpert tippje a következő szezonra: Végezhet előrébb is a csapat, talán erre van több esély, de ha balul sülnek el a dolgok, könnyen a mezőny vége felé találhatják magukat. Ehhez elég néhány sérülés, vagy szerencsétle végjáték. 9-12. helyet látjuk reálisnak.

Érkezett: Bánfai Kira (jobbszélső, FTC), Tóth Nikolett (irányító, FTC), Lajtos Nóra (kapus, DVSC), Fekete Bozsana (balszélső, Vasas), Győri Barbara (kapus, Érd)

Távozott: Mód Noémi (irányító/átlövő, Kispest), Sallai Nikolett, balszélső, Eszterházy KESC), Bazsek Alexandra (beálló, ?), Terenyi Bianka (kapus, Szombathely), Szádvári Krisztina (balszélső, ?), Barna Éva, Valovics Nóra, Kuti Bettina (jobbszélső, Eszterházy KESC), Hlogyik Petra (kapus, FTC)

 

EUbility Group-Békéscsabai ENKSE

A Békéscsaba az előző szezonban a 12. helyen végzett, amely bravúrosnak mondható, hiszen az ősszel nem sok pénzt adtunk volna a csapat bentmaradására. Skaliczki László lemondása után Horváth Roland vette át a csapat irányítását, és mondhatni, csodát tett a viharsarki lányokkal. Fokozatosan lendültek játékba, és a magyar kupában is majdnem meglepetést okoztak. A vége a körülményekhez képest biztos bentmaradás lett, most pedig új év elé néznek, ahol javíthatják az előző év hibáit. 

A handballexpert tippje a következő szezonra: Horváth Roland először készítheti fel a Békéscsabát az egész szezonra, ez pedig akár még jobb eredmény elérését is előre vetítheti. A 10-12. helyre várjuk őket. 

Érkezett: Balog Judit (kapus, Kisvárda), Sandra Radovic (balátlövő, Ankara), Marija Agbaba (jobbátlövő, HC Gomel) Binó Boglárka (Győri Audi ETO KC)

Távozott: Szarka Adrienn (balszélső, Alba Fehérvár), Farkas Kata (jobbátlövő, FTC), Pintér Zsanett, Jovana Kovacevic (átlövő, Érd), Tamara Popovic, Györkös Rebeka (kapus, Alba Fehérvár)

Mosonmagyaróvári KC

A Mosonmagyaróvár csapata rövid ideig tartózkodott az NBI/B-ben, hiszen a kiesésük után azonnal visszajutottak az élvonalba. A NEKA előtt négy ponttal nyerték meg a bajnokságot. A másik feljutóval, az Eszterházyval ellentétben a Mosonmagyaróvár több külföldi játékosban gondolkodik, hiszen rögtön négy légióst igazoltak. A csapat célja újoncként nem lehet más, mint a bentmaradás.

A handballexpert tippje a következő szezonra: Szerintünk a két feljutó közül a Mosonmagyaróvárnak van több esélye a bentmaradásra, de még így több bravúrt kell végrehajtaniuk a cél eléréséhez. Szerintünk a 12-13. helyen végezhetnek.

 

Screenshot 2018-07-21 22.23.52

 

Érkezett: Sara Vukcevic (beálló, Valcea), Domokos Dalma (jobbszélső, Érd), Márczy Tekla (irányító, Érd), Zana Maric (jobbátlövő, Kastamonu Belediyesi), Irene Fanton (balátlövő, Glassverket Handball), Lucia Gubikova (kapus, Iuventa Mihalovce), Hudák Emma (átlövő, Slavia Praha)

Távozott: Ivanics Dóra (balátlövő, Vasas), Csala Anita, Rábai Alexandra, Töpfner Alexandra, Giricz Laura (beálló, Békéscsaba)

 

Eszterházy KESC

Az egri csapat a női NB/B keleti csoportját nyerte meg, két ponttal megelőzve a Szeged csapatát. Az egyesületnél nagy a jövés menés, egy csapatnyi játékos érkezett. A cél nem lehet más újoncként, mint az elsőosztályú tagság megtartása. Ez természetesen nem egyszerű, egyik csapatnak sem, hiszen főleg financiálisan elképesztő különbség van az NBI és az NBI/B között. Itt természetesen most arról van szó, hogy ha a csapat bent szeretne maradni, és nem csak egy évre tervez, mint az utóbbi időkben ez megtörtént. Ha valaki bent szeretne maradni, akkor alaposan bele kell nyúlni a pénztárcába. Most ott tartunk sajnos/szerencsére Magyarországon, hogy egy feljutónak is nemzetközileg ismert, esetleg válogatott játékosokat kell hozni, hogy legyen esélyük az NBI-ben maradásra. 

Az Eszterházy KESC csapata megpróbált több, NBI-es rutinnal rendelkező játékost magához csábítani, de még így is nagyon nehéz dolguk lesz. 

A handballexpert tippje a következő szezonra: Az egri csapat szerintünk nem lesz képes bentmaradni. 13-14. helyet tippelünk nekik. 

Érkezett: Bernát Dorina (jobbszélső, Érd), Pados Mónika (balátlövő, Vasas), Brettner Zsófia (irányító/átlövő, Budaörs), Juhász Renáta (beálló, Balmazújváros), Gaylhoffer Ildikó (jobbátlövő, Balmazújáros), Borbély Márta (irányító, Balmazújváros), Kuti Bettina (jobbszélső, MTK), Tóth Alexandra (kapus, Siófok), Sallai Nikolett (balszélső, MTK), Vörös Szimonetta (balszélső, NEKA)

Távozott: Nagy Enikő, Muhari Adriann, Iván Emese (Vác), Majoros Virág, Molnár Nikolett

Screenshot 2018-07-21 22.23.19

Screenshot 2018-07-21 22.17.57

 

Nos, mi így látjuk, de valakinek más a véleménye, könnyen lehet, hogy neki van igaza. Ha  a kedves olvasó hibát talál az írásban, kérjük, bátran jelezze felénk.

Női NBI: Esélylatolgatás és játékosmozgás. Hol végezhetnek a csapatok? Első rész.” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Szerintem teljesen felesleges hangsúlyozni,hogy csak magyar játékosokból áll egy csapat! Hiszen a junior és serdülő válogatott tagjai bizonyították be,hogy azok akik a légiósok mellett kevesebb játéklehetőséget kaptak csapatukban,Ők is válogatott szinten tudnak teljesíteni! Szerintem ennek a ” magyarkodásnak” semmi alapja!Azok akik komolyan veszik a saját fejlődésüket,nagyon sokat tanúlhatnak a minőségi légiósoktól!Mert,ha megfordítjuk a kérdést és azt kérdezzük meg,akik a csak magyar játékosokból álló csapat tagjai,csak kiegészítő szerephez jutottak a válogatottakban is, miért csak kiegészítők lehetnek azok mellett akiket a légiós csapatokból válogattak?Igenis van fejlődési lehetőség a légiósok mellett is! De ez csak kimondottan az Én véleményem!

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s