Talant Dujshebaev: “Nem a pénz miatt vagyok itt”. A vezetőedző lemond a fizetése egy részéről a klub érdekében

A lengyel topklub, KS Vive Targi Kielce financiális problémákkal küzd. Mint korábban beszámoltunk róla, a város segítségét kérték, hogy életben maradhassanak. Most maga az egyesület jelentette be, hogy 25%-kal csökkentenék a saját fizetésüket. Ezt Dujshebaev hozta nyilvánosságra egy nyílt levében.

A magyar válogatottat (-tal…) is megjárt szakember már volt ilyen szituációban korábbi állomáshelyén (Ciudad Real), és meg szeretné akadályozni,hogy a kézilabda teljesen eltűnjön a süllyesztőben.

“Szeretném befejezni a munkát” – írja a szakember a nyílt levélben, amely a Kielce weboldalán is megtalálható. A 2014 óta a csapatot irányító, BL-győztes Dujshebaev 25%-os fizetéscsökkentést szeretne elérni. 

“A játékosokkal megbeszéltem a helyzetet” – mondja a szakember. “Mindenkivel beszéltem, és mindenki ugyanúgy érez, mint én” – mondja.

Ez a fizetéscsökkentés megoldhatja az egyesület helyzetét, mivel a város polgármestere, Wojciech Lubawski jelezte, hogy a kért 1 millió eurónyi összeget nem tudja az egyesület számára biztosítani.

“Nagy nyomás alatt vagyunk már két éve, mindent megpróbáltunk, hogy pénzhez jussunk” – nyilatkozta Bertus Servaas, a klub mecénása. “Senkit sem szeretnék kényszeríteni, megértem, ha a pénz óvodákra és kátyúk betömésére kell”. 

A BL-ben való részvétel nincs veszélyben, de a magas szint fenntartásához megoldásra van szükségük. 

“Nem a pénz miatt vagyok itt” – foglalta össze Talant Dujshebaev. “A Kielce-projekt a lehető legjobb dolog, amit én klubcsapatnál eddig láttam” – véli a 2016-ban a lengyel csapattal BL-győzelmet elérő tréner.

A szakember vallja, hogy Kielce a második otthona lett, éppen ezért áldozni is kész. “Én leszek az első, a fizetésem 25%-áról lemondok a klub érdekében”

Mi csak annyit mondunk erre: respect!

Forrás: https://www.handball-world.news/o.red.r/news-1-1-3-106125.html

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s