A Kiel bajnoki címmel búcsúzna Gislasontól. 9,5 millió euró a THW költségvetése

A változatlan 9,5 millió eurós költségvetéssel és rögtön három kapitánnyal vág neki a THW Kiel az új szezonnak. Három év szünet után szeretnék megnyerni a bajnokságot a zebrák. Ezzel kedveskednének Alfred Gislasonnak, akinek ez az utolsó éve a német rekordbajnoknál.

A 2018/19-es szezon Alfred Gislason utolsó idénye a THW Kiel kispadján. 2008-ban vette át a csapatot, és azóta hatszor ért el bajnoki címet, és kétszer nyerte el a Bajnokok Ligáját az izlandi mester. Utódját épp ő maga képzi ki, a korábbi világklasszis játékos, Filip Jicha követi őt a kispadon. 

“Szeretnénk kvalifikálni jövőre a Bajnokok Ligájába, és a Német Kupában és az EHF-kupába szeretnénk ott lenni a végelszámolásnál” – nyilatkozta Szilágyi Viktor, az egyesület sportvezetője. 

Gislason úgy gondolja, hogy a bajnok Flensburg és a kupagyőztes Löwen mellett a Berlin, a Melsungen és a Magdegurg tartozik ahhoz a szűk elithez, amelyik megnyerheti a Bundesligát. 

“Természetesen fantasztikus lenne, ha Alfredet bajnoki címmel tudnánk elbúcsúztatni. Az egész egyesület nagyon akarja a címet” – mondta Domagoj Duvnjak, a csapat irányítója és kapitánya. Mellette egyébként még két kapitánya van a THW-nek, a kapus Niklas Landin és a beálló és védekezőspecialista, csupa szív Patrick Wiencek. “Úgy gondoltuk jó dolog, ha a csapaton levő terhet több vállra tesszük “ – tette hozzá a horvát világklasszis.

“Filip már játékosként is úgy gondolkodott, mint egy edző, és mindig érdeklődött. Már akkor világos volt számomra, hogy egyszer edző lesz belőle” – mondta Gislason. 

“Számomra Kiel a második otthonom, és most egy kiváló mentorom van. Nagyon szeretném a csapatot továbbfejleszteni” – így Jicha.

Miután 15 év után először a csapat lecsúszott a Bajnokok Ligájáról, a THW Kiel az EHF-kupában indul.

“EHF-kupát még sohasem nyertem, ez hiányzik még a gyűjteményemből” – meséli Duvnjak. 

Annak, hogy a csapat nem jutott a Bajnokok Ligájába, vannak financiális következményei.

“A kevesebb bevétel, és más kiesések miatt úgy döntöttünk, hogy az egyesület törzstőkéjét háromról négymillió euróra emeljük” – mondta Reinhard Ziegenbein, a csapat pénzügyi tanácsadója.

Ezzel a lépéssel tudják tartani a 9,5 milliós költségvetést.

“Egyébként a rosszabb szezon ellenére sem veszítettünk egyetlen szponzort sem” – tette hozzá. 

Forrás: https://www.handball-world.news/o.red.r/news-1-1-1-106864.html

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s