bajnokok ligája handball magyar kézilabda női kézilabda női válogatott

Ifi VB: Nem sikerült a bravúr, de szépen csillog az ezüst is! Gratuláció jár a lányoknak!

Ma játszották az női ifjúsági világbajnokság döntőjét, amelyen a magyar válogatott is érdekelt volt. Az ellenfél Oroszország csapata volt.

Tegnap Magyarország és Oroszország megnyerte a saját elődöntőjét, így ez a két válogatott játszotta a világbajnokság döntőjét. A mieink Dél-Korea ellen nyertek simán, míg az oroszok a svédeket lépték le magabiztosan. Azt tudni lehetett, hogy döntőbeli ellenfelünk testtömegben és magasságban a magyar csapat előtt van, a kérdés az volt, hogyan tudjuk semlegesíteni az ellenfelek nehézbombázóit. 

Erre Bohus Bea szövetségi kapitánynak volt elképzelése, Magyarország 3:2:1-es védekezési formát választott, vagyis egy nagyon nyitott alapformációt. Ezzel távol tudjuk tartani a nagy lövőket, akik egy az egyben nem annyira hatékonyak, ráadásul a labdaszerzés lehetősége is megnövekszik ezzel. Ehhez a variánshoz az kell, hogy szélről jól védő kapus legyen a védelem mögött, hiszen az oldalvonal mellett megnövekszik a terület, amely természetesen a szélsőjátékosoknak kedvez.

Mindkét csapat idegesen kezdte a mérkőzést, több technikai hiba és kimaradt lövés virított mindkét válogatott statisztikája mellett. 

Az első negyedórában fej-fej mellett haladtak a csapatok, egyik válogatott sem tudott egyértelműen a másik fölé kerekedni. A 14. percben 7-7 volt az állás.

Az első félidő második részében az oroszok voltak egy hajszállal jobban, mi sajnos több helyzetet is elpuskáztunk. 9-8-ról, lett 10-9 Oroszországnak. Ezután hosszú idő után Kácsor gólja hozta meg az egyenlítést. Eközben pedig védekezést váltottunk, klasszikus hatos fallal próbáltuk meg feltartóztatni az orosz rohamokat. Ez azonban nem volt elég hatékony, sokszor úgy mentek át az ellenfél játékosai, mint kés a vajon. Az oroszok először két, majd három góllal is vezetni tudtak. Egy perccel a vége előtt már nagyon vártuk a szünetet. Bohus Beának rendben kell rakni kicsit a csapatot. Védekezésben és támadásban is javulni kell, hogy esélyünk legyen a nagyon erős oroszok ellen. Félidőben Magyarország – Oroszország: 12-15.

A második félidőt emberhátrányban kezdtük, és bár mi támadtunk, mi kaptuk az első gólt, így már négy gól volt a magyar csapat hátránya. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a játékvezetők érdekesen ítélték meg a szélsőkkel szembeni szabálytalanságokat. Többször egyértelmű szabálytalanságok esetén is néma maradt a játékvezetők sípja.

Mindent összevetve a magyar csapat jobban kezdett, mint az orosz csapat, feljöttünk egy gólra, de sajnos a döntetlent érő labdát nem tudtuk a hálóba dobni, míg az ellentámadásból gólt kaptunk. Az oroszok ismét kezdtek fölénk kerekedni, három góllal vezettek a 40. percben. Döntő faktor az oroszok kapusa, aki elképesztő hatékonysággal védett, ráadásul a védekezésünk is felpuhult, így már öt gól volt a különbség. Jól jött Bohus Bea időkérése.

A magyar csapat lassan visszajött ismét a meccsbe, jól használtuk ki az oroszok emberhátrányait. Egy gólra felküzdötte magát a magyar csapat, de amikor ismét reménykedni kezdtünk volna, ellenfelünk ismét három gólos előnyre tett szert. A magyar csapat szétesni látszott, kilenc perccel a vége előtt négy gólos hátrányban voltunk. Innen még feljöttünk egy gólra gólra, de a mérkőzést már sajnos nem tudtuk megfordítani. Többször volt lehetőségünk nagyon szorossá tenni a mérkőzést, de mindig közbe jött egy eladott labda, kihagyott helyzet vagy technikai hiba.

A vége Magyarország – Oroszország:  27 – 29. Szép volt, csajok!

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ma nem játszottunk jól, sőt talán a VB eddig mérkőzései közül ma játszottunk a leggyengébben. És ez egy rendkívül erős orosz válogatott ellen most nem volt elég. Messzemenő következtetést egy ifjúsági világversenyből nem lehet leszűrni, gratulálni kell a lányoknak, hogy a döntőig meneteltek. 

A csapat modern kézilabdát játszott, Bohus Bea több védekezési formációt is kipróbált, de ma ez nem volt elég. A magyar válogatott mindent megtett, és ezért emelt fejjel hagyhatták el a pályát. Van úgy, hogy az ember mindent megtesz, mégsem nyer, de így lehet veszíteni. Ez a korosztály is fog később még sok-sok szép élményt adni a magyar szurkolóknak. Szóval, ifista lányok, fel a fejjel! Gratulálunk, hajrá, magyarok!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: