“Új csapatot kezdtünk el építeni.” Interjú a Flensburg vezetőedzőjővel, Maik Machullával

Az első vezetőedzői évében meg tudta nyerni a bajnokságot a Flensburg csapatával Maik Machulla. A vele készült interjú a handball-world.news kézilabdás portálon találtuk.

– Két hónapja nyerték meg a bajnokságot. Milyen gyakran emlékezik vissza erre az eseményre?

Machulla: “Sokáig tartott, amíg feldolgoztam a történteket. Természetesen nagyon szívesen emlékszem vissza arra a napra, de most már az új szezonra koncentrálok. Keményen dolgozunk, és csak előre fókuszálunk.”

– Bajnokként kezdenek neki az új szezonnak. Gondolja, hogy a csapatot nagyobb érdeklődés övezi? 

Machulla: “Az ember érzékeli természetesen, hogy az irántunk tanúsított érdeklődés egy kicsit megnőtt. De mi előtte is élcsapatnak számítottunk a világ talán legerősebb bajnokságában.”

– Mi a céljuk a következő szezonban? Gondolnak a címvédésre?

Machulla: “ Hat új játékos érkezésével éppen egy építkezést kezdtünk el, kis törés várható. A legfontosabb, hogy a játékosok, a csapat gyorsan megtalálja egymást. Realisztikusan kell nézni az egészet: ez időbe telik, ugyanakkor mi türelmesek vagyunk a fiúkkal szemben. A jó kezdés fontos, a szükséges magabiztosságot hozhatja nekünk.”

– Hamarosan vége a felkészülési időszaknak. Hogyan ítéli meg ezt a periódust?

Machulla: “Eddig nagyon elégedett vagyok a felkészülési időszakunkkal. A svédországi edzőtáborban nagyon keményen dolgoztak a fiúk. Az újonnan igazolt játékosok is kezdik megtalálni a szerepüket, és jól érzik magukat a csapatban. Nagyon élvezem, hogy ezzel a kerettel dolgozhatok. A keret minden tagja nagyon éhes a sikerre, és minden nap súrolják a határaikat.”

– Hat új játékos érkezett, milyen benyomást tettek önre?

Machulla: “Nagyon meglepett, hogy mennyire fókuszálva és tanulásra éhesen érkeztek a játékosok. Nagyon figyelmesek is. Szeretnének szerepet a csapatban, és be szeretnék bizonyítani, hogy helyük van nálunk. Szenzációs azt látni, hogy napról napra mennyit fejlődnek.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s