Veszprém: a végén szoros vereség a BL-győztestől. A Szeged továbbra is nyeretlen Ukrajnában

Szombaton folytatódtak a küzdelmek a strasbourgi férfitornán. A Veszprém a Nantes után egy másik BL-döntős csapattal játszott. Továbbra sem nyert meccset a Szeged Ukrajnában.

A Nantes elleni győzelem után az volt a kérdés, hogy döntőt játszik-e a Veszprém, vagy a harmadik helyért léphet pályára vasárnap. Az ellenfél nem volt más, mint a világ legjobb klubcsapata, a BL-győztes Montpellier. Kiváló erőpróbája a felkészülésnek.

Vranjes csapata, nincs rá jobb szó, beragadt a rajtnál. A Montpellier koncentráltabban játszott, és a kapuban is effektívebbek voltak, mint a Veszprém. Hamar 4-0-át mutatott az eredményjelző, az első gólig a 3-ig percig kellett várni. A franciák az első játékrészben erődemonstrációt tartottak, a veszprémi védekezés, kapusteljesítmény és a támadás is az elvárt szint alatt volt, nem volt csoda, hogy a kilencedik percben már 9-2 volt az állás.

A Veszprém rosszul játszott, így nem volt nem volt meglepő, hogy a félidőben hat gólos hátránnyal mentek az öltözőbe. 15 – 9.

A második játékrész egy fokkal jobban sikerült, bár a hat-hét gólos különbség sokáig fent állt, a vége “csak” négy gólos vereség lett. Nagyon érdekes kérdés lehet, hogy vajon egy éles mérkőzésen hogyan alakult volt az állás. Egyelőr a BL-győztes jóval a Veszprém előtt van, de ha azt nézzük, hogy a négy gól lett a vége, az akár bizakodásra is adhat okot. A vége Montpellier – Veszprém: 30 – 26.

A tegnapi napon a kapusteljesítmény volt döntő faktor, most is, igaz ellenkező előjellel. A Veszprém hálóőrei mindössze hat védést mutattak be, ez 17%-os mutató, míg a másik oldalon Gerard ismét szenzációsan védett, 43%-os védési mutatóval fejezte be a találkozót.

Screenshot 2018-08-26 11.29.54

A Veszprém ma így a harmadik helyért léphet pályára, az ellenfél a Brest csapata lesz. 

 

A nagy rivális Szeged is a felkészülés vége felé tart, így sorra játssza a mérkőzéseket, szintén erős ellenfelek ellen. Az Ukrajnában zajló felkészülési tornán eddig két veresége van Pastor csapatának. A Kielcétől hárommal kaptak ki, míg az ukrán Motor Zaporizzsjától kettővel maradtak alul. Vasárnap 15 órától a Minszk csapatával mérkőznek meg.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI TORNA, ZAPORIZZSJA
Motor Zaporizzsja (ukrán)–Pick Szeged 28–26 (13–12)
Legjobb dobók: Paczkowski 7, Babicsev, Deniszov 4-4, ill. Källman 7, Bombac, Bodó 4-4
A másik mérkőzésen: PGE Vive Kielce (lengyel)–SZKA Minszk 40–32 (21–18)
További program: vasárnap, 15.00: Szeged–Minszk; 17.00: Zaporizzsja–Kielce

Fotó: Vörös Dávid

Forrás: a Telekom-Veszprém honlapja, NSO

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s